L’Ajuntament de Sagunt continua amb les obres del pla EMCORP que donen treball a aturats de llarga durada

Mitjançant el Pla d'Ocupació ja s'han realitzat obres de millora d'accessibilitat en voreres del nucli del Port de Sagunt, així com en la Piscina d’Internuclis o les obres al Barri Obrer
Imagen 1Imagen 2
​L'Ajuntament de Sagunt, a través del programa de foment de l'ocupació EMCORP, del SERVEF, que dóna treball a aturats de llarga durada, està duent a terme dues obres: la primera en l'accés al Teatre Romà al carrer Castell, i la segona al carrer que separa els col•legis Ausiàs March i Villar Palasí.
 
Pel que fa a la primera, es tracta d'una millora en la plaça que dóna accés al Teatre Romà  a la qual s'accedeix a través del carrer Vell del Castell, amb la implantació d'un nou paviment, el qual s'empedrarà i reemplaçarà a l'actual formigó que es troba en un estat bastant deteriorat. En este sentit, el regidor de Contractació, Pepe Gil, ha declarat que “en el pla d'ocupació i amb el EMCORP s'han empedrat camins, s'han millorat accessos al Castell i ara, amb les obres que s'estan duent a terme en l'accés que va des del carrer Castell fins al Teatre Romà, s'empedrarà el paviment i s'eliminaran elements que són discordants”. Estos elements que produeixen un impacte visual desagradable, són uns dipòsits d'aigua que actualment es troben totalment obsolets. Estos seran substituïts per un equip de bombament directe sobre la xarxa dotant, d'esta manera, d'aigua potable al Teatre Romà i al Castell. La durada estimada d'esta obra és de tres mesos finalitzant-se, si els terminis es compleixen, el 29 de març de 2017. El pressupost d'execució d'esta obra ascendeix a 103.600 euros aproximadament, dels quals el consistori únicament aporta 42.350 euros per a pagar els materials necessaris. La resta de costos, relacionats amb la mà d'obra, són a càrrec del SERVEF, qui va concedir una subvenció a finals de l’any 2016.
 
 
Respecte a la segona obra, s'estan realitzant millores al carrer Sant Lluís que es troba entre els col•legis públics Villar Palasí, Ausiàs March i l'I.E.S. Jaume I. Actualment esta demarcació presenta una zona amb restricció de pas de vehicles, amb unes voreres d'ample variable i una zona central pavimentada amb asfalt. Per la seua banda, la cara nord del carrer té una part de grava i una altra amb asfalt bastant deteriorat. La zona asfaltada és molt irregular, la qual cosa provoca embassaments d'aigua en èpoques de pluja. Cal assenyalar també que existeixen passos per als vianants en el carrer que no condueixen a voreres.

En quant a la rehabilitació d'esta zona, el regidor de Contractació, ha destacat que “és un espai que no esta en les condicions adequades, i és per on accedeixen els alumnes, professors i alguns proveïdors dels centres. Amb les obres, la zona millorarà, es van a plantar arbres, eixamplar les voreres per a millorar la seguretat i es posaran places d'aparcament per a complementar les que ja tenen els col•legis”.
 

Respecte al pressupost d'execució d'esta obra, el total ascendeix a 164.000 euros aproximadament, dels quals el consistori aportarà 64.130 euros per a pagar els materials necessaris. La resta de costos, relacionats amb la mà d'obra corren, com en l'obra de l'accés al Teatre Romà, a càrrec del SERVEF. La durada estimada d'esta obra és de quatre mesos finalitzant-se, si els terminis es compleixen, el 29 d’abril de 2017.

El regidor Pepe Gil ha volgut finalitzar puntualitzant que “des d'octubre fins avui s'han estat fent obres en ambdós nuclis del municipi. A les ja esmentades a Sagunt, cal afegir que s'ha millorat l'accessibilitat en moltes de les voreres del Port de Sagunt. També s'han realitzat obres al poliesportiu que milloren l'accessibilitat i seguretat dels qui utilitzen la piscina i al Barri Obrer encara continuen treballant per a millorar les voreres i el clavegueram. Després d'estes obres, únicament quedarà pendent les obres de la plaça de la Companyia situada entre l'av. 9 d'octubre i la plaça de la independència”.