L'Ajuntament de Sagunt convoca un any més els premis literaris “Ciutat de Sagunt”

Fins al pròxim 8 de juliol podran presentar-se els originals als tres certàmens: poesia, narrativa i teatre


Foto d'arxiu de l'entrega dels premis "Ciutat de Sagunt"

El Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt convoca un any més els premis literaris “Ciutat de Sagunt”, concretament el XIX Certamen de Poesia “Jaume Bru i Vidal”, el XVIII Certamen de Narrativa “Ciutat de Sagunt” i el XIII Certamen de Teatre Pepe Alba. En total, la dotació econòmica és de 8.000 euros i el termini per a presentar els originals ja està obert i finalitzarà el pròxim 8 de juliol. 

Cal destacar que l'autor de l'original que resulte premiat en la categoria de narrativa rebrà 4.000 euros, mentre que els guardonats en poesia i teatre seran obsequiats amb 2.000 euros cadascun. Dues terceres parts de la dotació econòmica corresponen al guardó pròpiament dit i l'altra tercera part als drets d'autoria de la publicació de l'obra guanyadora, previ contracte. 

Pot optar als premis qualsevol escriptor o escriptora, amb tots els treballs que considere oportuns. Les obres han de ser originals, inèdites i escrites en valencià, i no podran haver sigut guardonades en cap altre certamen. S'han d'abstenir de participar en el mateix gènere els guanyadors del premi “Ciutat de Sagunt” en la convocatòria anterior. El premi i la seua dotació són indivisibles i el veredicte del jurat inapel·lable. Cada vegada que es publique el treball premiat ha de constar que l'obra ha sigut guardonada en els premis literaris “Ciutat de Sagunt” 2016. Aquests premis s'atorgaran en el transcurs d'un acte cultural. 

En el cas del certamen de poesia, els originals que es presenten hauran de tenir l'extensió d'un llibre normal de poesia. La temàtica, la mètrica i la rima són de lliure elecció. En narrativa, les obres (novel·les o col·lecció de contes) hauran de tenir una extensió mínima de 120 pàgines i màxima de 150, a més d'altres especificacions. En el cas del teatre, l'extensió de l'obra haurà de ser la normal d'un espectacle dramàtic complet, entès en sentit ampli.

Per a més informació poden consultar-se les bases d'aquesta convocatòria de premis en la pàgina web municipal www.sagunt.es, on també es troba la sol·licitud.