L'Ajuntament de Sagunt declara el seu suport unànime a les víctimes de la Talidomida

La moció aprovada per unanimitat, recolzarà a les víctimes d'este fàrmac, pel deute històric que té el país amb els afectats


 
L'Ajuntament de Sagunt va aprovar en Ple declarar el seu suport unànime i solidari a les víctimes de la Talidomida a Espanya, i en particular a l'Associació AVITE (Associació de Víctimes de Talidomida a Espanya), per la seua lluita en pro i favor de les víctimes d'este fàrmac, pel deute històric que el país té amb els afectats i els seus familiars, des de fa 60 anys.

Un altre dels punts que es va aprovar en sessió plenària, és instar a la farmacèutica alemanya Grünenthal, sol·licitant-li que indemnitze als afectats espanyols.

La moció, aprovada en el ple per unanimitat, també demana instar al president del Govern, perquè com a mesura social, el govern filtre qui pot ser afectat o no de la Talidomida a Espanya i concedisca pensions vitalícies als afectats, fins que muiren, tal com ja succeeix en la resta de països que s'han vist afectats també per este fàrmac.

La Talidomida es va patentar a Espanya en 1954, es tractava d'un sedant, suposadament sense efectes secundaris, que pal·liava les nàusees i vòmits de les embarassades. Poc després van començar a nàixer un gran nombre de xiquets amb greus malformacions en braços i cames, i al novembre de 1961 es va descobrir la relació d'estes malformacions amb la Talidomida.