L'Ajuntament de Sagunt elaborarà un Pla de Reindustrialització de la Comarca

A més, es compromet a participar en funció dels seus recursos econòmics en el finançament i el desenvolupament d'aquest pla
Imagen 1
Zona Industrial (Foto archiu)
 
 
L'Ajuntament de Sagunt elaborarà un pla de Reindustrialització per a Sagunt i la Comarca del Camp de Morvedre i es compromet a la seua execució posterior amb la participació del CES i els agents implicats. Així mateix el consistori es compromet, a participar en funció dels seus recursos econòmics, en part del finançament i el desenvolupament d'aquest pla. També, elevarà aquest pla a les diferents administracions implicades per a posar en coneixement de les mateixes les accions i prioritats que aquest pla establisca. Tal com es va aprovar per unanimitat en el ple de la corporació municipal després d'una moció que va presentar IP i una esmena que va presentar en el debat Compromís, que va ser ratificada per IP i completada amb una proposta del PP.

El grup municipal IP va portar al ple la moció amb la finalitat de propiciar una participació activa i econòmica del consistori en el Pla d'Industrialització. Ja que tal com s'explica en la moció, existeix una pèrdua d'ocupació de qualitat en el sector industrial de la nostra comarca. En la ciutat tenim clars exemples d'aquesta pèrdua d'ocupació, com els 160 llocs de treball directes que es van perdre amb el tancament de Galmed; els 220 que s'han perdut amb el tancament de Bosal; el ERE de Pilkinton que es va solucionar amb la prejubilació de prop d'un centenar d'empleats fixos. D'altra banda, Ros Casares està pendent de la resolució del seu concurs de creditors i el nostre municipi compta amb una xicoteta planta. Arcelor Mittal de manera silenciosa ha acomiadat a més d'un centenar de persones, a més l'empresa està realitzant un ERE amb aturs intermitents en les seues instal·lacions i reduccions de torns de treball. També, estan amenaçades, per diferents motius, altres empreses com Lafarge, Tumesa o AGC.

La moció també explica que des del ple ja es va sol·licitar la implicació econòmica dels Governs Autonòmics i Central per a aquest pla. El Govern Central s'ha compromès a introduir una partida d'un milió d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat del pròxim any; mentre que la Generalitat destinarà més de dos milions d'euros.

Iniciativa Porteña considera que aquestes quantitats són insuficients i per açò creu que l'Ajuntament de Sagunt ha de prendre part activa en el futur industrial de la ciutat.

Un altre dels assumptes prioritaris que s'assenyalen en la moció, és el pla social promès als treballadors de Bosal. La lluita duta a terme per aquest col·lectiu, ha sigut exemplar i s'ha convertit en bandera de la reivindicació d'una comarca que està demanant solucions a la desocupació existent. Des de la Generalitat han oferit 800.000 euros per a aquest pla social, quantitat que des d'IP creuen que ha de ser incrementada.