L'Ajuntament de Sagunt es reuneix amb la Demarcació de Costes per a tractar assumptes de la temporada de platges

El consistori ha sol·licitat l'autorització, per un període màxim de quatre anys, per als mercats extraordinaris en el passeig marítim del Port de Sagunt, per als quiosquets i ha presentat el projecte “Sendera Blava”
 
Els regidors durant la reunió amb la Demarcació de Costes
 
La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament de Sagunt, Laura Casans; la delegada de Comerç i Mercats, Concha Peláez; i l'edil de Turisme i Platges, Ximo Catalán; s'han reunit amb el cap de la Demarcació de Costes a València, Vicente Ibarra, per a tractar diversos assumptes relacionats amb la temporada de platges. En primer lloc, s'ha sol·licitat la concessió, pel període màxim de quatre anys que és el que permet la nova llei, de les autoritzacions per a l'ocupació del domini públic marítim-terrestre en el passeig marítim de Port de Sagunt. Aquest tràmit és necessari per a la instal·lació dels mercats extraordinaris, com és el cas del de Setmana Santa, durant enguany i els pròxims tres, tal com marca la nova legislació. També s'ha sol·licitat l'autorització per als quiosquets de la platja del Port de Sagunt i s'ha presentat el projecte “Sendera Blava” d'unió dels passejos de Sagunt i Canet d'en Berenguer per la platja. 
 
La delegada de Contractació, Laura Casans, ha destacat que “la reunió ha sigut molt productiva, ja que tots els temes que s'han tractat redunden en benefici del municipi i dels nostres veïns. Les concessions de les instal·lacions temporals fomenten l'ocupació i la Sendera Blava és un projecte amb el qual s'aconseguiria sumar un atractiu turístic més a la nostra ciutat”.
 
La nova legislació divideix les platges entre urbanes, la platja de Port de Sagunt, i naturals, Almardà i Corinto. Així doncs, en la platja de Port de Sagunt, en considerar-se urbana, ocorre el mateix que amb els mercats extraordinaris. També s'ha sol·licitat la concessió, per un període de quatre anys, de les autoritzacions per a l'ocupació del domini públic marítim-terrestre dels quiosquets. En els casos d’Almardà i Corinto, la concessió serà anual prorrogable, com es venia fent fins ara. 
 
A més, durant la reunió, els regidors de l'Equip de Govern del consistori van presentar al cap de la Demarcació de Costes el projecte denominat “Sendera Blava”, amb el qual els ajuntaments de Sagunt i Canet d'en Berenguer pretenen crear un passeig natural d'unió dels dos municipis per la platja. Després de la trobada, els delegats han informat que els tràmits inclouen la sol·licitud d'una subvenció a l'Agència Valenciana de Turisme i l'autorització pertinent de la Demarcació de Costas i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.