L'Ajuntament de Sagunt estrena l'obra “No se lo digas a nadie” de l'artista local Victoria Enguídanos

La representació tindrà lloc divendres que ve, 28 d'octubre, a partir de les 20.30 hores en la Casa Municipal de Cultura
 
 
L'obra “No se lo digas a nadie” de l'artista local, Victoria Enguídanos, i coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt s'estrenarà per primera vegada en la Casa Municipal de Cultura divendres que ve, 28 d'octubre, a partir de les 20.30 hores. “No se lo digas a nadie” és una conscienciació sobre la problemàtica d'abusos sexuals a menors.

El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat que “és una nova obra de Victoria Enguídanos que contínua tractant temes de problemàtica social, i aquesta vegada se centra a tractar el tema de l'assetjament sexual cap a menors. Cal assenyalar que aquesta obra està protagonitzada per actors que prèviament ja han treballat i participat en l’Escola Municipal de Teatre, i açò para nosaltres és una goig. Concretament estaran intèrprets com Paula Peña, Xusa o Manuel, a més de la pròpia Victòria que ja té una gran experiència en el teatre”. El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha conclòs que “a més de fer teatre estem donant una responsabilitat social cap als problemes que hi ha actualment en la nostra societat”.

Victoria Enguídanos va començar a escriure l'obra fa 9 anys amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre els abusos sexuals en la infància. Durant aquests anys, l'autora va acudir a cercar informació a  la Asociación Contra los Abusos Sexuales en la Infància (ACASI) presidida per Inmaculada García i en la qual Victoria va recopilar testimoniatges que li van servir d'ajuda per a realitzar l'obra. 

Inmaculada García, presidenta de ACASI, ha assenyalat que “des de l'associació estem molt felices que per fi es tracte aquest tema en una obra de teatre i agraïm al consistori que aposte per una obra que aborda aquesta problemàtica. Fet que poc hem vist a la Comunitat Valenciana”.

D'altra banda, l'autora de l'obra, Victoria Enguídanos, ha ressaltat que “l'obra és una realitat gràcies al suport de l'Ajuntament de Sagunt”.

L'obra comptarà amb una sola actriu en escena però estarà abrigallada per un espai sonor i produccions audiovisuals en les quals intervenen tres actors més.

Victoria Enguídanos és llicenciada en art dramàtic per l'Escola Superior d'Art Dramàtic i Dansa de València, té experiència en cinema, teatre, televisió i publicitat com a actriu i “No se lo digas a nadie” és la seua segona obra com a directora, la primera va ser “Dependencias” que abordava la problemàtica de les addiccions.