L'Ajuntament de Sagunt garanteix l'alimentació als xiquets i xiquetes del municipi durant el període estival

La delegació de Serveis Socials concedeix subvencions en concepte de necessitats bàsiques a famílies amb manques de recursos econòmics
Imagen 1
 L'Ajuntament de Sagunt garanteix l'alimentació als xiquets i xiquetes del municipi durant el període estival. En resposta a la demanda de la defensora del poble que el passat 17 de juliol instava diferents ajuntaments, entre els quals es troba el de Sagunt, a no deixar sense alimentació els menors les famílies dels quals no pogueren fer-se càrrec d'esta necessitat bàsica, l'Ajuntament de Sagunt presenta les actuacions que, amb la Conselleria, s'estan duent a terme.

Tots els i les menors de Sagunt les famílies de les quals pateixen carència de recursos econòmics tindran garantida l'alimentació durant este període. Per açò, la regidoria de Serveis Socials ha posat en marxa mesures. D'una banda, sol·licitar a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives una subvenció, acollits a una ordre publicada per a este fi. El menjar en este cas es repartirà en el domicili dels i les menors per l'empresa que assigne la Conselleria a este efecte i que està datada de l'1 de juliol a 31 d'agost.

La regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós, assegura que “mentre que la Conselleria resol, cosa que fins a dia de hui no ha fet, i amb la intenció d'esmenar els problemes que es detecten en esta subvenció en tema de temporalitat, la delegació de Serveis Socials ha pres cartes en l'assumpte i ha implementat les ajudes a estes famílies en qualitat d'atenció alimentària. Una vegada més suplim carències per a garantir la major qualitat de vida i dignitat dels nostres menors igual que fem amb la resta dels usuaris i usuàries d’este departament”. D'esta manera, l'Ajuntament de Sagunt “cobreix l'alimentació d’estos xiquets i xiquetes una vegada que acaben les classes fins que tornen a començar al setembre, ja que Conselleria no cobreix eixos dies”.

Açò va en la línia que defensa la delegació de la no obertura dels menjadors escolars a l'estiu, amb la finalitat d'evitar que s'estigmatitze els xiquets i xiquetes que acudiren al centre per a rebre el menjar i, sobretot, dignificar una cosa tan bàsica com l'alimentació i menjar a casa participant en la mesura del possible en el transcurs de la vida quotidiana.

D'altra banda, les famílies que ho sol·liciten i que tècnicament es valore necessari se'ls concedirà una subvenció en concepte de necessitats bàsiques, regulada per l'Ordenança Municipal de Prestacions Econòmiques Individualitzades que disposa l'ajuntament. De moment, es desconeix el nombre de menors que es beneficiaran d'esta segona via, en estar obert el termini de sol·licituds a dia de hui.