L'Ajuntament de Sagunt ha contractat energia d'origen 100% renovable fins a maig de 2018

El contracte de subministrament compta amb certificació de Garantia d'Origen d'Iberdrola
Imagen 1Imagen 2
 L'Ajuntament de Sagunt ha contractat energia d'origen 100% renovable per al període de subministrament del 17 de maig de 2017 fins al 16 de maig de 2018. El subministrament compta amb certificació de Garantia d'Origen d'Iberdrola per un volum estimat de 12.488.020 kWh en barres de central (14.464.417 kWh en punt de subministrament), la qual cosa suposa un 100% de l'energia contractada. Esta energia prové exclusivament de fonts completament renovables, que respecten el medi ambient i eviten les emissions de CO2 i altres gasos contaminants.

 

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència certifica tot el procés de Garantia d'Origen des de la seua generació fins la seua comercialització i així ho ha signat el Director de Vendes. Este contracte contribuix al compliment dels objectius climàtics i energètics de la UE, així com al Pacte dels Alcaldes pel clima i l'energia.

 

Iberdrola és capdavantera en la implantació d'energies renovables i en la protecció del medi ambient. Disposa de la seua pròpia política mediambiental, que és d'obligatori compliment en totes les àrees d'Iberdrola i del seu grup d'empreses. Les instal·lacions han sigut certificades mediambientalment per AENOR, segons la norma UNE-EN ISO 14001. Ha sigut adherida formalment al Pacte Mundial de Nacions Unides en bones pràctiques dels drets humans i medi ambient.

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que amb este contracte “queda demostrat el compromís de la ciutat de Sagunt amb la sostenibilitat i el medi ambient”. A més, ha recalcat que esta “és una manera de mirar per les persones, és una aposta de futur i en allò que els ciutadans es mereixen: tindre la garantia que tot allò que fem va en benefici de la seua salut i el seu benestar”.

 

El regidor de Contractació, Pepe Gil, ha recordat que “un dels objectius d’este Equip de Govern ha sigut des del principi, sense disminuir la qualitat del servei, disminuir la despesa elèctrica que paguem per les faroles, per la il·luminació dels centres públics, etc. En eixe sentit ja a principis de legislatura vam fer unes inversions molt importants substituint moltes de les llums per tecnologia LED que han suposat estalviar més de 50.000 euros anuals per este concepte”.

 

“És cert que hi ha altres metes que volem aconseguir: substituir il·luminacions que hi ha en els carrers per tecnologia LED, però la despesa és molt important i no podem fer-ho ara en el pla d'inversions, però l'any que ve esperem fer inversions importants en este sentit per reduir la despesa elèctrica, el consum i per tant la contaminació de CO2, continua Gil.

 

En este sentit, Gil indica que “ens hem acollit a la central de compres que té la Diputació i a més d'agafar l'oferta més econòmica que hi havia en el mercat en els plans de condicions, hem optat per una de les empreses que ens garantia que el 100% de l'energia que nosaltres consumim siga totalment renovable o que ve de fonts renovables, de manera que contribuïm al Pacte dels Alcaldes per la millora del medi ambient”.