L'Ajuntament de Sagunt homenatjarà aquest dissabte al pianista Mario Monreal amb un concert

L'actuació de Plus + Quatre Piano Duo tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal a les 19.30 hores
Imagen 1
 
L'Ajuntament de Sagunt homenatjarà al pianista Mario Monreal amb el concert “París en un piano” del duo “Plus + Quatre Piano Duo” que tindrà lloc aquest dissabte, 7 de febrer, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Es tracta d'un concert de piano a quatre mans oferit pel duo integrat per les pianistes María Rosell i Carla Álvaro, les quals han tingut una estreta relació amb Mario Monreal. L'actuació, que també comptarà amb la col•laboració de la soprano Ana María López, se centrarà en la música francesa de finals del segle XIX i principis del XX, evocant l'atmosfera i l'ambient d'aquesta època en Paris, tant dels seus bohemis cafès com dels seus salons més refinats.
 
La delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha convidat a tots els veïns “a gaudir d'aquest concert que, a més de ser magnífic i comptar amb unes intèrprets de molt talent, serveix per a homenatjar a un dels músics de més renom de la nostra ciutat, el pianista Mario Monreal, una figura que ha portat el nom d'aquest municipi molt alt. Hem tingut grans músics al llarg de la història i Monreal és un dels seus màxims exponents. A més, aquest concert promet ser molt emotiu, ja que les pianistes María Rosell i Carla Álvaro van guardar una estreta relació amb ell”.
 
"Plus + Quatre Piano Duo", és el duo pianístico format per les pianistes Carla Álvaro i María Rosell. No solament comparteixen una gran amistat, sinó també formació musical, ja que ambdues provenen de l'escola del pianista Mario Monreal, del qual se senten grans deutores a nivell personal i a nivell musical, ja que no solament la seua principal formació prové d'ell, sinó també han tingut la fortuna de comptar amb una estreta relació personal. La idea de formar duo naix en el 2011 a Budapest, durant la seua participació en el Congrés Internacional d'Educació a través de les Arts. La seua intenció és posar en marxa un projecte de recerca docent que deriva en una sèrie de recerques a través del repertori a quatre mans i dos pianos, així com la creació d'espectacles conjuntament amb artistes provinents de les arts visuals, els quals progressen dia a dia.
 
Aquesta activitat interpretativa serveix per a enriquir amb més afany, si cap, un amor per la docència, per l'estudi i per la projecció dels seus alumnes cap a una visió més global de la música, com “el tot” d'unió amb les arts. Les dues pianistes han actuat en diversos auditoris de la Comunitat Valenciana. En l'actualitat, les seues inquietuds les han portat a centrar-se en el repertori francés de finales del XIX i principis del XX, incloent entre les seues activitats, concerts i tallers dirigits a un públic més jove
 
 
D'entre els seus projectes futurs, destaca la col•laboració amb diversos professionals del món audiovisual amb la intenció de crear un espectacle, on la música serà la protagonista. Al són del repertori francés, anirà sorgint un món de personatges, colors i formes del món de la pintura, la fotografia, l'escultura, la literatura, etc.
 
Currículum de les pianistes
 
Carla Álvaro inicia els seus estudis de piano i violí en el Conservatori Professional de Riba-Roja de Turia. Posteriorment, obté el títol Superior de piano en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València amb Mario Monreal. Realitza diversos cursos d'interpretació pianística i música de cambra amb Joseph Mardon, Guillermo González, Gustavo Díaz-Jerez i Michael Thomas. En Düsseldorf pren classes magistrals en la Hochschule für Musik amb Sandra Brune i en Leipzig amb Hans Martin Schreiber. En 1995 obté el primer premi en el concurs d'arts escèniques de la Comunitat Valenciana i en 1996 el primer accésit del concurs internacional de piano “Ciutat de Carlet”.
 
Ha realitzat concerts com a solista i en formacions de càmera en la sala de Pianos Clement, l'Auditori de Torrent, l'Auditori de Sogorb, el Teatre Olympia de València i el Palau de la Música de València. Actualment és Pianista Acompanyant i Professora de Piano en el Conservatori Professional de Riba-Roja de Turia i complementa la seua labor docent amb les formacions de càmera Plus+Quattre Piano Duo i Éboli Duo des de 2011.
 
María Rosell inicia els seus estudis de música en el Conservatori de Xátiva, on obté el premi extraordinari de fin de grau. Posteriorment, continua els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València sota la direcció del pianista Mario Monreal, un músic clau en la seua formació musical i en la seua vida en general, amb el qual va mantenir una estreta col•laboració professional i personal fins als últims dies de la vida de Monreal. En el camp de la música ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb diferents pianistes, organitzats per variades entitats. Completa la seua formació acadèmica compaginant els seus estudis musicals amb els seus estudis universitaris en la facultat d'Història de l'Art.
 
Des de l'any 2003 és professora de piano del cos de Professors de Música i arts Escèniques. Ha actuat com a coordinadora en diversos grups de recerca. Al mateix temps, ha participat juntament amb el pianista Mario Monreal com a professora en el curs organitzat per la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos des de l'any 2005 fins al 2010 el curs titulat “L'Evolució dels estils en la Interpretació pianística i la seua aplicació en les aules”. Ha desenvolupat la seua labor docent en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, en el Conservatori Professional de Música de Torrent i actualment en el Conservatori Professional de Música d’Ontinyent. Ha participat en congressos com el “Congrés Internacional Art, Mestres i Museus”, el “World Congress International Association for Education trough Art” o el “Colloque International Claude Debussy”. Actualment, compagina la docència amb l'activitat investigadora, centrada en la música per a piano de Debussy i la seua relació amb les arts.
 
Ana María López inicia la seua formació musical amb els estudis de piano i cor en el Conservatori de Música de la seua ciutat natal, València. Posteriorment, obté el títol professional de cant amb premi d'honor de finalització de grau. Diplomada en Magisteri Musical i amb un Màster en Arts Escèniques, continua la seua especialització en l'Escola Superior de Cant de Madrid amb María Teresa Manzano i Paloma Camacho on obté el títol superior de música. Entre les seues actuacions com a cantant lírica destaquen les esdevingudes en el “Auditori Príncep Felipe” d'Oviedo, “L'Acadèmia Europea de les Belles arts”, el “Saló del Tron” a València i en el “Centre Cultural dels Exèrcits” de Madrid. En l'actualitat compagina la seua activitat docent amb la interpretació.