L'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró organitzen quatre visites al patrimoni natural amb motiu de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat

Les activitats, emmarcades en el programa “Descobreix el teu Patrimoni Natural”, són gratuïtes i compten amb guies per a realitzar les explicacions dels diferents paratges visitats

Amb motiu de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat, l'Ajuntament i Acció Ecologista-Agró organitzen per a este mes les visites guidas gratuïtes “Descobreix el teu Patrimoni Natural”, per a descobrir els paratges naturals de la capital del Camp de Morvedre. En total s’han convocat durant els diumenges de maig quatre visites guiades a diferents llocs significatius per al patrimoni mediambiental de Sagunt.

El diumenge passat va tindre lloc la primera excursió a la muntanya de Romeu. La segona, programada per a este diumenge 14 a les 10.00 h, serà al riu Palància, on s'observarà la vegetació de la ribera i la relació de l'aigua del riu amb l'agricultura. Els interessats hauran d'apuntar-se cridant a Touristinfo (96 265 58 59 o 96 269 04 02), ja que les places són limitades a causa que la tornada es realitza amb autobús. El punt d'eixida serà el Trinquet de Sagunt, es recorreran 7 km en aproximadament 3 hores i l'excursió no té cap dificultat.

El diumenge 21 es visitarà la finca de Penya, situada en la marjal d'Almenara Almardà. Es visitaran les dunes, el saladar i el centre de la Casa Penya, acabant amb un recorregut pels camins d’este aiguamoll a la cerca de fauna autòctona. El punt d'eixida serà la Casa Penya a les 10.00 h. El recorregut d'esta activitat és de 6 km amb una duració de 3 h i la dificultat és nul·la.

La quarta d'estes visites és a la Marjal dels Moros el diumenge 28. Es tracta d'una excursió senzilla des del Grau Vell fins a l'Estany de Puçol, passant per una de les joies ornitològiques de la Comunitat Valenciana. Els visitants podran gaudir dels saladars millor conservats de la comarca, situats al costat de llacunes plenes de vida. La cita és a les 10.00 h en el Grau Vell, es recorreran 7 km en unes 3 hores i mitja i esta activitat tampoc presenta cap dificultat.

Per a qualsevol dubte o consulta sobre estes visites es pot contactar amb la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com.