L'Ajuntament de Sagunt i Agró signen un nou conveni per a la realització d'activitats de sensibilització mediambiental

El Consistori subvencionarà a l'associació amb 30.000 euros enguany per a dur a terme iniciatives com el dia escolar de l'arbre, el voluntariat de la Colla Verda i el programa d'educació en centres de secundària Participa
 
L'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista Agró han signat un nou conveni de col·laboració per a la realització d'activitats de sensibilització mediambiental com el dia escolar de l'arbre, el voluntariat de la Colla Verda i el programa d'educació en centres de secundària Participa. En virtut d'aquest conveni, el Consistori subvencionarà a l'associació amb 30.000 euros enguany per a dur a terme les esmentades iniciatives.

El conveni l’han signat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la presidenta de l'associació Acció Ecologista Agró, Eva Tudela. En l'acte també ha estat present la delegada de Medi Ambient, Teresa García, i altres components de l'associació ecologista.

La delegada de Medi Ambient, Teresa García, ha assenyalat: “Aquest conveni tracta sobre l'educació ambiental en el municipi. Des de fa temps estem col·laborant amb Acció Ecologista Agró, perquè entenem que entitats com aquesta són les que millor poden transmetre els valors de conservació del medi ambient i la conscienciació ambiental. En el conveni s'inclouen totes les activitats de la Colla Verda, la celebració del dia de l'arbre i el programa Participa. La col·laboració ha de ser el més coordinada i participada possible no solament en l'educació sinó en totes les activitats en les quals ens puguem recolzar en la societat civil. Aquest és només un exemple i seguirem treballant en aquesta via”.

A més, la presidenta de Agró, Eva Tudela, ha indicat: “La signatura d'aquest conveni suposa augmentar la col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i l'associació. És molt positiu per als dos i és una forma d'unir llaços, perquè l'educació ambiental és la base de la consciència social i serveix per a millorar la societat en conjunt”.

Concretament, la celebració del dia escolar de l'arbre és una activitat dirigida als alumnes de cinquè de primària de tots els col·legis del municipi. L'activitat té dues parts, d'una banda, un taller teòric sobre la importància de la vegetació i, d’altra, la plantació en el pati de l'escola o alguna zona verda propera. Els objectius són: sensibilitzar als alumnes sobre la importància de la vegetació i, al mateix temps, que s'impliquen en la cura de les plantes de forma activa.

El programa Participa està dirigit als alumnes d'educació secundaria dels Instituts d'Educació Secundària Obligatòria de la localitat. L'objectiu del projecte és formar-los en la participació ambiental mitjançant el coneixement d'un espai natural del municipi. L'activitat està composta per tres tallers, dividits en tres sessions: una sessió teòrica i dues pràctiques en un espai natural i en l'aula.

La Colla Verda és un grup de voluntariat que desenvolupa activitats d'educació ambiental i sensibilització ciutadana, així com iniciatives de conservació i protecció del medi ambient que es realitzen de manera voluntària en els diferents ecosistemes del terme municipal. Es tracta d'una activitat dirigida a tota la població major de 16 anys. En definitiva, la finalitat del grup de voluntariat és ambiental, socioeducativa, lúdica i formativa. Normalment, es programa una activitat mensual en cap de setmana que es desenvolupa en diferents espais naturals del municipi, amb l'objectiu de donar a conèixer a la població la riquesa natural i intervenir en ella.