L'Ajuntament de Sagunt i Arcelor Mittal arriben a un principi d'acord perquè el municipi recupere la propietat de la Gerència

Amb aquest acord s'evitarà l'edificació en el recinte de l'antiga Gerència de AHM de Port de Sagunt.
Imagen 1

L'Ajuntament de Sagunt i Arcelor Mittal han arribat a un principi d'acord perquè la ciutat recupere la propietat de la Gerència. Amb ell s'han aconseguit tres grans objectius. D'una banda, que la integritat del recinte de la Gerència, de més de 44.000 metres quadrats de superfície, siga de titularitat pública i en exclusiva de l'ajuntament, amb naturalesa de sòl dotacional públic amb equipament i per tant afecte exclusiu a la prestació de serveis públics per a la gerència pública, tal com ha comunicat l'Alcaldia. 

També, que no es produïsca un minvament en els objectius de promoció d'habitatge protegit, atès que l'ajuntament conservaria el dret a edificar 216 habitatges. I a més, garantir la continuïtat de les obres públiques executades, d'obertura de l'avinguda President Adolfo Suárez, en els seus quasi 10.000 metres quadrats, i que dota de gran permeabilitat i fluïdesa al tràfic rodat. 

Aquest principi d'acord, que haurà de ratificar el consell de Arcelor i la Junta de Govern de l'Ajuntament de Sagunt, s'ha donat a conèixer als grups de l'Oposició en la Junta de Portaveus que s'ha celebrat aquest matí en el consistori.

Segons ha destacat l'Alcalde, Sergio Muniesa, “est és un gran acord que possibilitaria que de forma definitiva la Gerència seguisca sent pública i que no s'edifique en aquest espai”.