L'Ajuntament de Sagunt i el director del festival MBC FEST presenten el concert #HolaMBC i signen el protocol “Activa Ocupació”

El concert de presentació tindrà lloc a Sagunt divendres que ve 13 en la Plaça Cronista Chabret. A més el director del festival ha signat un compromís social corporatiu per a contractar persones i empreses de la ciutat

El regidor delegat de Festes, José Luis Martí; el regidor delegat de Turisme, Ximo Català, i altres regidors de l'Equip de Govern, han presentat aquest matí al costat del director del Festival MBC FEST, Juan Carlos Vidal, el concert de presentació del festival #HolaMBC que tindrà lloc divendres que ve 13 de febrer a partir de les 20 hores en la Plaça Cronista Chabret de Sagunt. Els ciutadans podran gaudir d'una banda valenciana; el Dj local, Román ja que en el festival també es va apostar per DJ’s i bandes locals; i la DJ valenciana, Marta València, més coneguda com LeyDj, que tancarà l'esdeveniment. El director del Festival, Juan Carlos Vidal, ha signat també el protocol de “Activa ocupació”, com a compromís social corporatiu de l'empresa per a contractar persones i empreses de la ciutat.

El regidor delegat de Festes, José Luis Martí, ha explicat que “MBC FEST és un festival que vol venir per a quedar-se i amb la idea clara que tot el que es faça revertisca en la ciutat. Volem crear visites al matí per a la gent que venja al festival conega una mica més nostra ciutat, és a dir, que la gent que venja al festival, a més de gaudir del concert, xarrades, conferències, exposicions, puga conèixer i gaudir de la nostra ciutat. MBC Fest. Ve de la mà amb nosaltres per a promocionar la nostra ciutat, perquè va a venir gent de tota Espanya i de tot el món.” Martí ha conclòs que: “Durant anys hi havia un comentari generalitzat de per què no es feia un festival a Sagunt, ara ja podem dir que estem en la primera divisió dels festivals”
 


El director del MBC FEST, Juan Carlos Vidal, ha explicat que “Avui hem signat el conveni de “Activa Ocupació”, amb el qual volem contractar el major nombre d'empreses quilòmetre zero, i intentar involucrar al municipi. Però a més venim a presentar les festes de presentació que estem fent per tota Espanya, hem fet a Alacant, i que després la realitzarem a Madrid, Zaragoza, Castelló, València i com no, en un dels llocs més importants per a nosaltres, Sagunt. Hem volgut fer un xicotet resum del que serà MBC FEST i encara que va a ser concentrat anem a mostrar un reflex de qualitat del que va ser el festival”. Vidal ha afegit que “quan el cartell estiga tancat convocarem una altra roda de premsa i donarem tots els detalls del festival”. Encara que ja ha avançat que “hauran Dj’s i bandes locals perquè creiem que hi ha molt talent en aquest municipi. Les conferències que hi ha programades durant el festival es realitzaran en el poal de l'Alt Forn. A més ja estem oferint a grups d'estudiants Erasmus packs de visites turístiques i abonament del festival perquè coneguen els elements més destacats de la ciutat com el castell, l'alt forn, la via del pòrtic” 

El regidor delegat de Turisme, Ximo Català, ha destacat que “s'habilitaran les passarel·les en la platja des d'abril, tal com ja va succeir l'any passat, i que des de la delegació de Turisme es van a potenciar les visites guiades perquè els assistents al festival als matins puguen conèixer més nostra ciutat, tant el seu patrimoni històric com a industrial i com no, gaudir de les nostres platges”.

MBC FEST vol generar una major tornada possible al municipi amb accions que revertisquen directament en els habitants del municipi. Amb el festival es van a oferir molts llocs de treball que l'organització vol que siguen ocupats pel major nombre de veïns possibles. Per açò, l'Ajuntament de Sagunt i el festival han obert una borsa de treball per a veïns aturats de la població. El festival ja ha contractat diverses empreses locals com: el servei d'ambulàncies, empreses de maquinària industrial, el distribuïdor de beguda de Sagunt i l'empresa de vendes de tiquets que també és de Sagunt. Pròximament es crearà una borsa per a aturats del municipi i des de Promoció Econòmica se cercaran uns perfils determinats, quasi 15 diferents i no tècnics, que cerca el festival i es triaran entre l'Ajuntament de Sagunt i l'equip de recursos humans del festival. En total calculen que es contractaran 100 persones aproximadament de la localitat sense explicar les empreses locals. Els veïns del municipi tindran altres avantatges com un descompte del 40% en la compra de l'abonament. A més, els habitants de la Comunitat Valenciana, tindran un descompte del 25%.

L'ajuntament ja està tenint en compte el tema d'accessos, ha mantingut reunions amb la Policia Local , la Policia Nacional, Protecció Civil i a més per a evitar que se sature la zona del concert hi ha previstos mitjans de transport llançadora per a accedir al festival. El festival està gestionant un conveni amb RENFE per a habilitar més trens durant el festival i d'ací hi haurà autobusos que conduiran fins a la zona del festival

El festival va dirigit a un públic de 25 a 40 anys que cerca una mica més que la música, és el primer festival que va tenir una guarderia i altres coses que no són les habituals en aquest tipus de festivals.

Està previst que l'afluència del festival siga de 7.000 a 9.000 persones . L'organització del festival va triar Sagunt perquè vol oferir una mica més que concerts: música, arts escèniques, il·lustració, converses tecnologies, i el monicipi està molt relacionat amb tot açò, sobretot anys arrere amb arts escèniques.