L'Ajuntament de Sagunt i la Societat Musical “Lira Saguntina” homenatgen al mestre Rodrigo

Estes actuacions de Santa Cecilia, commemoren el 75 aniversari de el “Concert d'Aranjuez” del mestre Joaquin Rodrigo
Imagen 1

Els concerts de Santa Cecilia, realitzats en l'Auditori Joaquín Rodrigo, vénen marcats enguany per un especial homenatge al mestre Joaquín Rodrigo, en el 75 aniversari del "Concert d'Aranjuez”.

El dia 21 de novembre, l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb l'Orquestra Simfònica Lira Saguntina homenatgen al mestre Rodrigo. Sota la direcció de David Gómez Ramírez, interpretarà les obres: Tres vells aires de dansa i Concert d'Aranjuez (J.M. Gallarado Rei, guitarra solista), de Joaquín Rodrigo i Diamants per a Aranjuez, de José Mª Gallardo del Rei.

Els concerts tindran una sessió a les 18:30 hores i una altra a les 20:30 hores. A aquesta última representació assistiran l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez i l'alcaldessa de la ciutat d'Aranjuez, Cristina Moreno, amb la qual prèviament se signarà el protocol d'amistat entre ambdues ciutats, el qual va ser aprovat a l'últim ple amb la finalitat de plasmar els acords, convenis i projectes a desenvolupar conjuntament, els quals estan motivats per la relació existent entre les dues ciutats fruit del llegat que va deixar el mestre Rodrigo.

Els concerts són totalment gratuïts amb invitació i l'aforament és limitat. Aquesta invitació es podrà obtenir en el local de la Societat Musical Lira Saguntina.

D'altra banda, l'escriptor local Társilo Caruana, coincidint amb aquest 75º Aniversari del "Concert d'Aranjuez", presentarà el 19 de novembre a les 20 hores el llibre “JOAQUÍN RODRIGO VIDRE, el saguntino más universal”. Aquest llibre és una nova, però diferent biografia sobre la vida i l'obra del compositor D.Joaquín Rodrigo Vidre. Consta de dues parts, ben diferenciades; la primera part dedicada a la seua biografia i a la seua obra musical; i la segona part, al seu vincle amb Sagunt, les seues estades i viatges a aquesta ciutat, així com anècdotes esdevingudes en ella, il·lustrada amb fotografies de les seues estades acompanyat per la seua volguda dona Victoria i la seua filla Cecilia.