L'Ajuntament de Sagunt i la UJI conviden als joves de la localitat a connectar amb la ciència

Més de 500 alumnes d'instituts de la localitat s'informaran i gaudiran de “Connecta amb la ciència Camp de Morvedre” del 2 al 6 de març en el Casal Jove
Imagen 1Imagen 2
La Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de l'Ajuntament de Sagunt, han organitzat per quart any consecutiu les jornades divulgatives “Connecta amb la ciència a la Seu del Camp de Morvedre”. La regidora delegada de Joventut, Davinia Bono, i el Director de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la UJI, Ximo Gual, han inaugurat aquest matí les jornades que tindran lloc del 2 al 6 de març en el Casal Jove de Port de Sagunt (C/ Vent de la Marinada, s/n) i estan destinades a alumnes de 4º d'ESO i 3º d'ESO.

La regidora delegada de Joventut, Davinia Bono, ha explicat que “un any més oferim als joves dels instituts de la nostra localitat la possibilitat de conèixer de forma atractiva i directa totes les alternatives de formació que poden trobar dins de l'àmbit cientificotècnic”. Bono ha afegit que “aquesta oportunitat és possible gràcies al marc de col·laboració que hi ha entre l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat Jaume I després del conveni que es va signar en l'anterior legislatura”.

“Connecta amb la Ciència” té com a objectiu promoure els estudis científics i tècnics entre l'alumnat de 4º i 3º de secundària. Mitjançant tallers pràctics, xarrades i mostres, els alumnes podran conèixer els diferents aspectes dels graus científics de la Universidat Jaume I i despertar la seua vocació investigadora.

Aquestes jornades es realitzen mitjançant el programa “Campus Obert” on participaren alumnes de l'IES Jorge Juan, Col·legi Adventista, IES Jaume I, S. C. Moro, IES Maria Moliner, IES Eduardo Merello, IES Camp de Morvedre, IES Clot de Moro, IES Vall de Va segar. Un total de més de 500 alumnes que podran gaudir de l'apassionant món de la ciència.

Entre les activitats que podran realitzar els alumnes, destaquen: “Crea els teus propis videojocs”; "Concurs: descobreix les matemàtiques dins del cinema i la televisió”; “Exposició de fotografia matemàtica”; “Mirant la llum des d'una altra òptica”; “La pila d'hidrogen”; “La producció artificial del fred, Com funciona una nevera?, entre uns altres.

“Campus Obert” és un dels programes de comunicació corporativa de la Universitat Jaume I. Aquest programa naix amb l'objectiu de millorar la integració de la UJI en la societat a través de dues línies d'actuació. D'una banda, donar a conèixer la universitat i d'altra banda difondre la cultura fonamentalment a través d'accions d'orientació i activitats culturals.