L'Ajuntament de Sagunt i Lafarge revisaran el conveni per a evitar diferents interpretacions

Les parts van a treballar en una nova redacció dels aspectes que generen diferència interpretativa i els posaran en comú a primers de juliol
 
El Consell ha mantingut una reunió, a través de les diferents conselleries d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural d'Economia Sostenible, de diversos Sectors Productius, Comerços i Treball, Vivència, Obres Públiques i Vertebració del Territori, amb l'Ajuntament de Sagunt i l'empresa Lafarge per a desbloquejar la situació i cercar un acord per a evitar males interpretacions i donar-li continuïtat a l'empresa en la localitat.

Durant la reunió, la Generalitat destaca que es va avançar en l'acostament de postures per a compatibilitzar els interessos de l'ajuntament, que es mostra favorable a les extraccions en el paratge anomenat Salt de Llop, que vol protegir la zona dels Margues i que no s'oposa al fet que l'activitat extractiva es trasllade a la zona del Piñal, amb els interessos de la cementera, que vol continuar la seua activitat a Salt del Llop i no té inconvenient a treballar en la zona del Piñal. 

Segons destaca la Generalitat Valenciana, tant a l'ajuntament com l'empresa han decidit revisar l'actual conveni de col·laboració que mantenen per a compatibilitzar els interessos de tots dos, de manera que no es puguen donar diferents interpretacions i es genere la màxima seguretat jurídica, amb l'objectiu d'aconseguir resultats favorables. 

De fet, ambdues parts s'han emplaçat, a instàncies del Consell, a preparar una nova redacció d'aquells aspectes del conveni que generen conflicte i posar-los en comú a primers del mes de juliol, per a avançar cap a una solució definitiva. 

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julia Álvaro, ha signat que “la qüestió en la qual va a treballar-se és en la revisió del conveni perquè garantisca que la protecció dels Margues i l'obertura del Piñal es puga fer alhora. En el conveni actual açò no queda suficientment clar, com ho demostra que tant l'ajuntament com l'empresa fan interpretacions diferents”. Julia Álvaro ha expressat la voluntat de les parts per a desbloquejar la situació i arribar a un acord.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores