L'Ajuntament de Sagunt i “Saguntum Civitas” realitzaran el diumenge una recreació històrica romana en el Teatre Romà

L'acte es realitza amb motiu de la declaració de Sagunt com Capital Valenciana de la Romanització i com un pas previ cap a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat
 Foto: Ximo Martínez
 
El grup de recreació i ambientació històrica ”Saguntum Civitas” realitzarà, diumenge que ve 21 de febrer, a partir de les 11 hores, una desfilada i una recreació històrica en el Teatre Romà de Sagunt amb motiu de la declaració de Sagunt com  Capital Valenciana de la Romanització. L'acte organitzat per l'Ajuntament de Sagunt i “Saguntum Civitas” és un dels passos previs que està donant la ciutat cap a la Candidatura de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, entre els quals es troba també el cicle de conferències organitzat per l’ajuntament sobre el patrimoni històric.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que “la candidatura de Patrimoni de la Humanitat és un projecte que hem de impulsar entre tots, un treball de participació i vull agrair a totes les associacions i ciutadans que estan col·laborant perquè açò siga possible. La qualificació de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització ha de servir-nos com a punt de partida per a impulsar-nos a recórrer aquesta gran aventura que ja mereix la pena solament pel fet de participar perquè estem veient com junts podem aconseguir moltes coses”.

Les activitats començaran a partir de les 11 hores, amb la “Pompa Romana”, una desfilada triomfal de caràcter religiós, que començarà en el Teatre Romà i recorrerà els carrers Castell, Camí Reial, Plaça Antiga Moreria, Horts, Plaça Cronista Chabret fins que els romans tornen de nou cap al Teatre Romà, on es representarà la “Precatio”.

Concretament, la “Precatio” començarà a les 12 hores, i es tracta d'una cerimònia religiosa dedicada als déus que tenien temple a Sagunt, Marte, Isis i Diana. Els déus, aniran acompanyats d'un aquilifer, un estendard, a més d'un cornu, lictores i magistrats, com a acompanyants de Diana; així com patricis i nobles, acompanyants del déu Bacus.