L'Ajuntament de Sagunt inicia itineraris per a facilitar la inserció laboral

L'itinerari està sota el marc programàtic de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques que compta amb el finançament del Fons Social Europeu (F.S.E.)
 

L'Ajuntament de Sagunt, en la seua vocació per l'ocupació i ajudar els col·lectius més vulnerables, ha començat a desenvolupar el Programa d'Itineraris Per a la Inserció Sociolaboral (I.P.I.S.), una acció que compta amb una subvenció del Fons Social Europeu i que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
 
El programa, pioner en este camp, es desenvolupa en este 2017 exclusivament en 15 municipis de la Comunitat Valenciana sent Sagunt un dels triats per la naturalesa de les seues accions i el calat de les mateixes en una població que s'ha vist afectada pels efectes nocius de la recent crisi econòmica.
 
En una estreta col·laboració departamental entre Promoció Econòmica i Serveis Socials, el personal tècnic encarregat de desenvolupar esta acció d'orientació laboral ha començat a atendre les primeres persones desenvolupant per a cadascuna d'elles un itinerari individualitzat en el qual es marcaran objectius, accions de promoció personal i millora de l’ocupabilitat, així com l'establiment dels suports personalitzats que necessite cada persona.
 
Monica Caparrós, regidora de Serveis Socials, ha destacat “la sensibilitat que té este Equip de Govern amb les persones que pitjor ho estan passant. Este és un programa que incideix directament en la millora de les competències laborals d'un segment de la població al qual no arriben habitualment les accions d'orientació i inserció laboral”.
 
El programa, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2017, és prorrogable en futures convocatòries. S'ha dissenyat per a dur a terme una sèrie d'accions en les quals el personal tècnic acompanye les persones usuàries a fi de millorar la seua situació sociolaboral. També comptarà amb accions formatives per a millorar la seua qualificació professional amb pràctiques professionals en empreses.
 
En opinió de Miguel Chover, regidor de Promoció Econòmica, “este tipus d'actuació és necessari perquè cal estar al costat dels col·lectius més necessitats”. A més, el regidor ha destacat “la importància d'establir un programa bidimensional en el qual la col·laboració de dos departaments com Promoció Econòmica i Serveis Socials facilita abastar un major camp d'actuació i aconseguir una major eficàcia dels recursos destinats”.