L'Ajuntament de Sagunt intensifica la vigilància i els tractaments contra els mosquits després de les recents pluges

Després de revisar i tractar la totalitat de les zones hui s'ha verificat l'efectivitat dels tractaments i demà es tornaran a realitzar noves actuacions preventives

 
 
La delegació de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha intensificat la vigilància i els tractaments que es realitzen durant tot l'any contra els mosquits després de les recents pluges i l'augment de les temperatures. Ahir es va procedir a revisar i tractar la totalitat d'aquestes zones i hui s'ha verificat l'efectivitat dels tractaments, gràcies als quals ja s'han pogut observar larves mortes. A més, demà, 2 d'abril, es tornarà a realitzar un altre tractament intensiu amb la finalitat d'evitar l'aparició de mosquits en els pròxims dies i durant les pasqües. 
 
La delegada de Sanitat, Concha Peláez, ha destacat: “Encara que es fan tractaments i labors de prevenció durant tot l'any, des de l'empresa que tenim contractada per a dur a terme el control i seguiment de mosquits hem intensificat els tractaments com a mesura de prevenció donats les embassades produïdes per les recents pluges i l'augment de les temperatures”. Peláez ha afegit que “s'han fet tractaments durant tota la setmana i s'intensificaran durant el dia de matí amb la intenció de controlar l'aparició de mosquits durant aquests dies festius”.
 
Les actuacions realitzades durant el dia d'ahir, 31 de març, han consistit en la revisió i el tractament de la totalitat de les zones. S'han observat larves de primer estat en la zona de marjal de les platges, en el Grau Vell i en el Delta del Palancia. Totes aquestes zones han sigut tractades amb 1.000 litres de Bacillus Thuringiensis (un bacteri que s'utilitza com una alternativa biològica al pesticida) i hui s'ha comprovat l'efectivitat dels tractaments, ja que s'han pogut observar larves mortes. 
 
Aquestes actuacions se sumen a altres que ja es van dur a terme durant tot el mes de març i especialment els dies 18 i 19, quan es van revisar les zones on poden aparèixer focus. Cal destacar que no es va observar activitat i que també es van realitzar tractaments larvicides preventius amb 600 litres de Bacillus Thuringiensis en les zones de les platges de Corinto i Malvarrosa, el riu Palancia, la zona dels camps de futbol, el delta del Palancia i el Grau Vell.