L'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat i Lafarge creen una comissió tècnica per a la substitució de la pedrera del Salt del Llop per El Pinyal

El compromís principal és garantir el blindatge mediambiental de la muntanya de Romeu i realitzar una posterior avaluació ambiental estratégica
 


L'ajuntament de Sagunt, la Generalitat i l'empresa Lafarge creen una comissió tècnica per a substituir la pedrera del Salt del Llop per la de El Pinyal. Els directius de Lafarge han presentat un estudi per a l'alternativa de El Pinyal, que ha tingut bon acolliment tant per l'ajuntament com per la Conselleria de Medi ambient. 

Segons informa la Generalitat Valenciana, el compromís principal d'aquest acord és garantir el blindatge mediambiental de la muntanya de Romeu, on se situa actualment l'explotació minera, en la pedrera del Salt del Llop. Açò és alguna cosa imprescindible, tal com va assegurar anteriorment l'ajuntament de Sagunt. Al mateix temps que es garanteix aquesta protecció, es duran a terme modificacions en la planificació urbanística, la corresponent avaluació ambiental estratègica i la tramitació del projecte miner perquè l'empresa puga traslladar la seua activitat a la nova ubicació.

Totes les parts implicades en aquest procés, després d'aquest principi d'acord, han decidit constituir una comissió tècnica que valorarà les diferents fórmules jurídic-administratives i establirà l'estratègia a seguir en els pròxims mesos, assegura la Generalitat.
 

Aquesta comissió tècnica es reunirà a mitjan pròxim mes de gener per a definir al detall els passos a seguir per totes les parts implicades en aquest procés: Conselleria d'Agricultura i Medi ambient, Conselleria d'Economia Sostenible, Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Ajuntament de Sagunt i Lafarge.

A la reunió va assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; els regidors de l'equip de govern de Sagunt: Teresa García, Pablo Abelleira i Guillermo Sampedro; el secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro; la secretària autonòmica d'Economia, Blanca Marín, membres de la Direcció general d'Urbanisme.