L'Ajuntament de Sagunt obté un superàvit provisional de quasi 3 milions d'euros durant l'any 2016

Està previst que el superàvit es destine a inversions financerament sostenibles i crear ocupació
 
 
L'Ajuntament de Sagunt ha presentat un superàvit provisional de 2.899.401 € durant l'exercici 2016, a espera de que la SAG i el Consell Agrari presenten les seues dades. És important destacar que l'import s'ha obtingut sense deixar d'atendre els compromisos de projectes, obres i altres acords contemplats en els pressupostos de l'exercici anterior, tal com informa el regidor delegat d'Hisenda, Pepe Gil.
 
Del total del superàvit caldrà descomptar 357.000 € destinats a cobrir factures de serveis i subministraments contractats amb empreses que, si bé pertanyen a l'exercici anterior, han sigut presentades enguany per les mateixes. Per este motiu és necessària l'aprovació del que es denomina administrativament reconeixement extrajudicial de crèdits.
 
El regidor d'Hisenda, Pepe Gil, ha destacat “la bona gestió que s'està fent des de l'Ajuntament de Sagunt, ja que tots els compromisos que teníem acordats s'han complit”. A més, ha explicat que el consistori “sí s'ajusta als criteris i polítiques de dèficit que vénen marcats. Som les administracions locals les que realment estem controlant la despesa, perquè l'Estat està incomplint sistemàticament els dèficits que es marca”.
 
Pel que fa a les previsions d'inversió del superàvit, a més de solucionar possibles deutes amb els bancs, es contempla destinar els diners a inversions financerament sostenibles. Des de la delegació d'Hisenda també aposten per una major ocupació, ja siga a través de plans d'inversió directament gestionats per l'Ajuntament o bé a través de licitació amb empreses.
 
“Respecte a les comunitats autònomes, i tenint en compte que el País Valencià arrossega un dèficit de 1.500 milions generat per la falta de finançament de l'Estat, som l'única comunitat que aportem positivament a l'Estat encara estant per davall de la mitjana d'ingressos enfront de la resta”, ha conclòs Pepe Gil.