L'Ajuntament de Sagunt ofereix 16 llocs de treball emmarcats en el programa de Garantia Juvenil

La Generalitat i l'Ajuntament destinaran 385.108 euros en este programa dirigit a joves d'entre 16 i 30 anys, amb un contracte a jornada completa i per un període de 12 mesos

 

L'Ajuntament de Sagunt ofereix 16 llocs de treball emmarcats en el programa de Garantia Juvenil de la Generalitat Valenciana. El programa d'ajudes a la contractació en entitats locals va destinat a persones joves qualificades inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil de la Comunitat Valenciana.

 

Este programa té per objecte promoure l'ocupació per mitjà de la contractació de joves aturats menors de 30 anys qualificats (titulacions universitàries, cicles formatius o certificats de professionalitat) per a la prestació de serveis d'interés general i social i millorar així l'adquisició d'experiència professional per a facilitar la seua posterior inserció en el mercat laboral. D'esta forma, l'ajuntament oferirà contractes a jornada completa, de 12 mesos de durada a joves d'entre 16 i 30 anys amb una incorporació imminent (abans del 15 de juliol).

 

La subvenció per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ascendeix a 269.505,72 euros. L'aportació municipal ascendeix a 115.602,36 euros per completar la quantitat necessària per als sous dels 16 nous empleats que sumen un total de 385.108,08 euros.

Segons ha informat hui en roda de premsa el delegat de Promoció Econòmica, Miguel Chover, “cal agrair l'esforç que fa el Servef i la Generalitat perquè davant les peticions, el que van fer va ser, en lloc de tallar, va ser incrementar el pressupost i duplicar pràcticament la quantitat econòmica que havien destinat a este programa”. A més, el regidor ha destacat que la Generalitat concedira totes les places que havia sol·licitat l'Ajuntament.

 

La relació de llocs és la següent: 2 llocs Grau Turisme, 1 Grau Enginyeria Industrial, 1 Grau Arquitectura Superior, 1 Cicle mitjà Administració, 2 Cicle superior Administració, 2 Grau Economia o ADE, 1 Grau Educació Social, 2 Grau Activitats Físiques i Esportives, 1 Grau Comunicació Audiovisual, 1 Enginyeria Camins, 1 Grau Dret, 1 Grau Informàtica.

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, assenyala que l'atur “és un tema molt greu. En el cas de la gent jove és especialment dramàtic. El percentatge de joves que no tenen treball arriba pràcticament al 50% i a voltes ho supera. Estem en una línia de treball que ens situen com a líders en contractació. Som la punta de llança de la recuperació econòmica de tot el País Valencià”.

 

A més, la delegada de Presidència, Teresa García, afirma que “la Unió Europea dedica recursos a la col·laboració amb l'administració local perquè és la que més ràpid funciona. Est és el primer pas i confie que la Conselleria seguirà treballant en esta línia”.

 

A Sagunt la taxa d'atur més gran que tenim està entre 25 i 40 anys. Per tant, aqueix és un sector que lògicament cal cuidar, sense abandonar la resta, però sempre cal prioritzar”, assegura Chover.