L'Ajuntament de Sagunt ofereix cursos de formació a la Policia Local sobre violència de gènere

Durant març i abril s'ofereix un curs per als agents municipals sobre l'atenció a les víctimes de violència de gènere com a centre de la intervenció
Imagen 1Imagen 2

L'Ajuntament de Sagunt inicia un Pla de Formació per a la Policia Local en col·laboració amb la Diputació de València i IVASPE (Institut Valencià de Seguretat i Emergències). Es tracta del curs ‘Policia Local i la violència de gènere: la víctima com a centre de la intervenció’.

 

Ahir a la vesprada s’inaugurà el curs en el Casal Jove del Port de Sagunt amb l'assistència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Personal, Sergio Moreno; la regidora d'Igualtat, María Giménez; i la diputada d'Igualtat, Isabel García.

 

L'objectiu principal és conéixer amb més profunditat la problemàtica dels delictes de violència exercits contra la dona amb l'objectiu d'aconseguir una atenció adequada i eficaç a la víctima. Una altra finalitat és també dotar els ajuntaments de mitjans personals més qualificats per a participar en la prevenció i protecció de les víctimes de violència de gènere.

 

 

La regidora d'Igualtat, María Giménez, assegura que la formació i l'educació “en matèria de gènere i en l'adequat tractament, acompanyament i comprensió tant en la violència com en la situació de la víctima, són vitals en la lluita contra este gravíssim problema social”.

 

A més, “per este motiu és fonamental l'existència de protocols d'actuació pertinents amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en l'àmbit municipal, així com la formació dels agents locals en el contacte i coneixement de la matèria de la violència de gènere i l'adequació de les infraestructures necessàries per a poder complir amb els seus deures", afig Giménez.

 

Esta formació es durà a terme durant sis dies, el 27, 28 i 29 de març i el 3, 5 i 6 d'abril, amb una durada total de 20 hores, en sessions vespertines. El contingut girarà entorn de tres àrees principals: social, jurídica i policial. Per part de la Diputació de València, es van a impartir estos cursos en altres set municipis de la província de València.