L'Ajuntament de Sagunt oferirà activitats d'oci per a persones amb discapacitat amb el programa “Divernadal”

La programació inclourà manualitats, jocs, musicoteràpia i excursions per l'entorn i el termini d’inscripció finalitza el 18 de desembre
Imagen 1
​ 
El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per a les festes nadalenques nombroses activitats dirigides a les persones del municipi amb discapacitat intel·lectual. Divernadal 2015 oferirà un any més una programació saludable d'oci i temps lliure, repleta de jocs tradicionals, tallers o eixides per l'entorn. L'objectiu d'aquest programa impulsat pel consistori és oferir a aquestes persones un espai de diversió durant les dates nadalenques, així com afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels seus cuidadors.
 
Divernadal tindrà lloc del 28 al 30 de desembre i del 3 al 5 de gener, de 9.30 a 13.30 hores, i el lloc de realització serà el centre Voramar o el col·legi d'educació especial Sant Cristòfol, depenent de quin siga el preferit per la majoria de sol·licitants. Entre les activitats que es realitzaran es troben manualitats per a fabricar objectes típics nadalencs, jocs de psicomotricitat i expressió corporal relacionats amb les textures o les sensacions tèrmiques, musicoteràpia amb nadales i instruments, videoforums, visites culturals i excursions.
 
Fins al pròxim 18 de desembre està obert el termini d'inscripció per a aquestes activitats que tenen un aforament màxim de 20 persones. Per a sol·licitar la participació serà necessari presentar una fitxa i una instància en qualsevol dels registres del consistori, ja siga en el Centre Cívic de Camí Reial a Sagunt, el departament de Serveis Socials del Centre Cívic Antic Sanatori de Port de Sagunt, en la Tinencia d'Alcaldia de Port de Sagunt o el PROP. La selecció de participants serà per ordre d'entrada en el registre i es necessita un mínim de 8 persones perquè el programa puga realitzar-se.
 
El cost dependrà de les necessitats especials de les persones ateses. Inicialment, està prevista una aportació familiar de 40 euros, amb possibilitat de subvenció a través de la delegació municipal per a famílies amb escassos recursos econòmics.
 
Per al transport dels usuaris que així ho demanden, Gerocleop posarà a la seua disposició un vehicle adaptat, el qual viatjarà amb conductor i acompanyant, sent el cost del trajecte 7€ anada i tornada.