L’Ajuntament de Sagunt organitza un curs d’auxiliar d’ajuda a domicili

El curs pretén formar persones en l’atenció en la llar i conclourà el 8 de juny

 
L’Ajuntament de Sagunt, a través de l’acció conjunta dels departaments de Promoció Econòmica i Serveis Sociales, ha iniciat un curs d’auxiliar d’ajuda a domicili per a formar persones en l’atenció de la llar.
 
El curs, que conclourà el 8 de juny, és el primer d’una sèrie d’accions formatives que es van a realitzar dins del Programa d’Itineraris per a l’Inserció Sociolaboral que està desenvolupant l’ajuntament. Este programa, que es prolongarà durant tot el 2017, naix de la convocatòria de la vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive i compta amb el finançament del Fons Social Europeu.
 
L’objectiu d’estes accions de formació es optimitzar les eines i la qualificació professional de les persones usuàries d’este programa amb la finalitat de millorar les condicions d’inserció al mercat laboral.
 
El curs donarà a conéixer la figura del professional de l’ajuda a domicili, treballarà en actuacions de caràcter personal i domèstic, ensenyarà técniques d’higiene i desinfecció i s’abordarà la coordinació en el Servei d’Atenció a Domicili, a més de formar en la prevenció de riscos laborals. Per últim, les persones que participen en el curs, realitzaràn pràctiques en empreses del territori, per aplicar els coneixements teòrics adquirits.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha explicat que este curs “és la primera d’una sèrie d’actuacions que pretenen ajudar col·lectius molt vulnerables amb l’objectiu de millorar la inserció laboral”. En este sentit, Chover opina que “el sector de serveis i, concretament, les tasques d’ajuda a persones dependents demanen formació de qualitat i que s’ajuste a la demanda laboral i social d’esta activitat”.