L'Ajuntament de Sagunt posa a la disposició dels ciutadans dues senzilles eines de consulta del cens electoral

A més durant la nit de les eleccions, el personal d'informàtica estarà treballant per a processar la informació i que els ciutadans obtinguen els resultats en temps real
Imagen 1
El departament d'Informàtica de l'Ajuntament de Sagunt posa a la disposició dels ciutadans dues senzilles eines per a la consulta del cens electoral. Aquesta consulta permetrà conèixer el districte, centre electoral, secció i taula on haurà d'acudir a votar. Dins de la pàgina web de l'ajuntament (www.aytosagunto.es) es va a poder fer una consulta del cens electoral, perquè qualsevol ciutadà sol posant el DNI obtinga aquesta informació.

El regidor delegat d'Informàtica, José Luis Martí, ha explicat que “amb motiu de les eleccions locals i autonòmiques, des del SMIC, s'ha tornat a habilitar una eina que l'any passat va resultar ser molt útil i que hem posat a la disposició de tots els ciutadans per a poder facilitar-los el dia de les eleccions la participació”.

En el cas que amb aquesta aplicació alguna persona no tinga registrat el seu DNI se li indicarà on s'ha de dirigir per a fer alguna correcció i poder votar o per a obtenir la informació del procediment per a estar en el cens en futures eleccions. 

A més, la nit de les eleccions, el personal d'informàtica estarà treballant i aniran processant la informació, a mesura que vaja arribant, en la pàgina web, perquè els ciutadans puguen obtenir els resultats en temps real.

La consulta podrà realitzar-se mitjançant dues opcions: d'una banda enviant un SMS amb la paraula “CENSO” seguida del NIF o NIE al 600124278 (El cost que es repercuteix al ciutadà per aquesta consulta és el d'un SMS normal); o d'altra banda, visitant l'adreça web http://www.aytosagunto.es/es-es/laciudad/poblacion/paginas/consulta_censo.aspx i en aquest cas simplement haurà de teclejar el seu DNI dins de la casella del mateix i prémer sobre la fletxa.