L'Ajuntament de Sagunt posa en marxa el programa d'acolliment a refugiats

Les persones que disposen d'un habitatge que no estiguen utilitzant com a domicili familiar i vulguen participar en el programa hauran d'emplenar una fitxa i lliurar-la fins al pròxim 8 d'octubre
Imagen 1
L'Ajuntament de Sagunt posa en marxa el programa d'acolliment i integració de refugiats, per açò és prioritari conèixer els allotjaments que les famílies del municipi puguen oferir als afectats per conflictes bèl·lics. Les persones que disposen d'un habitatge que no estiguen utilitzant com a domicili familiar i vulguen participar en el programa hauran d'emplenar una fitxa disponible en la pàgina web del consistori o en els registres municipals i lliurar-la fins al pròxim 8 d'octubre. Segons ha informat la delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, les despeses de subministraments bàsics de llum i aigua seran assumides per l'Ajuntament. 
 
La delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, ha destacat: “El compromís de l'Equip de Govern amb la greu problemàtica dels refugiats. Per açò, des del departament municipal de Serveis Socials i Cooperació hem posat en marxa el protocol d'acolliment”. Caparrós també ha agraït per endavant la col·laboració i solidaritat de la ciutadania i recorda que queda a la disposició de tots per a aclarir qualsevol dubte que puga sorgir i es trobe dins de les competències municipals. 
 
Per a posar en marxa el programa, el departament de Cooperació del consistori compta amb un pressupost de 80.000 euros que es destinarà a atendre a les persones que arriben al municipi i cobrir les seues necessitats bàsiques. Des de l'àrea de Serveis Socials indiquen que es preveu poder acollir al voltant de quinze famílies. A més, el departament realitzarà un seguiment de totes les persones que vinguen. Així mateix, segons recorda Caparrós, en venir en qualitat de refugiats tenen els mateixos drets que qualsevol ciutadà espanyol. 
 
Els habitatges hauran de reunir els requisits d'habitabilitat i seran ocupades per un període inicial de 18 mesos prorrogables fins als 24. D'entre tots els habitatges oferits, es triaran aquelles que més s'ajusten a la composició familiar i a les circumstàncies que presenten les persones que vinguen a la ciutat.
 
Cal destacar que, per acord plenari, l'Ajuntament de Sagunt ja va declarar al municipi ciutat acollidora de persones refugiades afectades per conflictes bèl·lics en els seus països d'origen.