L'Ajuntament de Sagunt presenta el projecte DIP.Tics.15.16

El projecte desenvolupat pel SMIC té com a principal objectiu potenciar el desenvolupament, la innovació i el posicionament de la ciutat de Sagunt mitjançant les TICs
Imagen 1
El regidor delegat d'Informàtica, José Vicente Muñoz, i el Coordinador tècnic del SMIC, David Domínguez han presentat aquest matí en el Saló de Plens del consistori el projecte Desenvolupament Innovació i Posicionament de Sagunt a través de les TIC’s (DIP. Tics. Sagunt.15.16), un subprojecte de SagunTICs que ha desenvolupat el Servei Municipal d'Informàtica i Comunicació en la línia d'iniciatives tecnològiques 2.0.
 
Aquest projecte té la finalitat de potenciar el desenvolupament, la innovació i el posicionament de la ciutat de Sagunt, tenint a les Tics com a fil conductor de nombroses iniciatives i accions que vindran a dinamitzar l'economia productiva de Sagunt, potenciant així les possibilitats d'ocupació i la generació de sinergies i projectes basats en el talent TIC. Un altre dels objectius, és el foment i estímul de la iniciativa emprenedora; realitzant una dinamització del teixit i de la xarxa construïda entorn de la potenciació de les TICs en el nostre municipi, amb assistència a empreses i emprenedors i teixit associatiu per a l'execució i desenvolupament d'idees i projectes que reforcen els nous entorns productius.
 

El projecte es basa en dos pilars fonamentals, els objectius i el pla de treball. Els principals objectius són créixer, crear i innovar; impulsar la iniciativa emprenedora; compartir inquietuds, coneixements i espais de trobada; i generar un cluster de persones, professionals, i empreses d'àmbit tecnològic i d'innovació.

Referent al pla de treball se seguirà realitzant una tutela a la xarxa ja generada, ajudant a emprenedors potencials o reals, l'objectiu és consolidar la xarxa construïda i ajudar a les empreses a poder mantenir la viabilitat del seu negoci amb la finalitat de que puguen arribar a contractar a nou personal. A més d'afegir nous valors com la gamificación que té molt a veure amb la nova imatge corporativa del projecte “Juga i gana”.

Dins del pla de treball, hi ha programades unes accions o trobades, entre les quals destaquen: Bussiness&Bear, que consisteix en una xarxa perquè els diferents emprenedors es coneguen i tinguen sinergies, amb la finalitat de que coneguen els actius dels companys en un ambient informal; TALKS2020 que es basarà en presentacions d'emprenedors amb el format de 20 diapositives cada 20 segons (presentacions de poc mes de 6 minuts) amb les quals volen fomentar i adquirir eines per a poder “vendre”, “comunicar”, “practicar” usant la comunicació; Jornades temàtiques que versaran sobre diversos temes que es vagen proposant per part de la Xarxa, una de les jornades ja prevista és sobre finançament; IES.ROUTE , rutes per instituts del Camp de Morvedre; i finalment e-sports, esdeveniment per a la dinamització de la indústria del gamming - Sagunt.GAMMING.Fest, amb el qual es pretén posar en valor totes les possibilitats que se li suposen a la indústria del gamming enfocant-ho a nivells MultiSector.

Els interessats que vulguen formar part de aquest programa, podran adherir-se mitjançant la web o xarxes socials del Servei Municipal d'Informàtica i Comunicacions (SMIC).