L'Ajuntament de Sagunt presenta l'Oficina comarcal per a la captació d'inversions industrials

Demà en la Junta de Govern s'aprovaran els plecs de condicions per a la posada en marxa d’este servei a futurs inversors

L'Ajuntament de Sagunt presenta l'Oficina comarcal per a la captació d'inversions industrials. Sota el nom LOAD, esta oficina té com a objecte oferir nacional i internacionalment l'oferta de sòl industrial de Sagunt a possibles inversors i fer del municipi un referent en l'articulació d'una política industrial en l'àmbit comarcal.

 

Demà en la Junta de Govern s'aprovaran els plecs de condicions per a la contractació de la gestió d’este servei que té com a funció atraure i comercialitzar el sòl disponible de la comarca.

 

La missió principal de l'Oficina d'atracció d'inversions industrials en el Camp de Morvedre és treballar en la promoció industrial del territori oferint un servei complet d'acompanyament a inversors que integre tot el cicle de vida de posada en marxa d'un establiment industrial, explicant en tot moment amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i de les entitats gestores de zones industrials de la comarca.

 

La regidora de Presidència, Teresa García, assenyala que es tracta “d'una activitat molt específica que no es pot realitzar des de l'activitat ordinària del departament de Promoció Econòmica, ja que requereix d'un pla de comercialització i ha d'anar a captar inversions a diferents llocs i tot este treball requereix una dedicació específica que l'Ajuntament no pot exercir per ell mateix”. El nom de l'oficina, load, “en anglès significa càrrega i serveix per a carregar el nostre sistema industrial i tota la nostra producció”.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, assegura que van a posar “tots els mitjans que existeixen en este municipi que es dediquen a l'ocupació i la formació al servei d'esta oficina perquè sapiem quines són les necessitats d'ocupació de les empreses amb el temps suficient perquè puguem oferir la formació a la gent”. Esta serà fonamentalment la labor que es farà des de Promoció Econòmica, és a dir, “posar a la disposició de l'oficina totes les eines i mitjans per a aconseguir l'objectiu final que és que es genere ocupació a Sagunt i a la comarca”.

 

El delegat d'Urbanisme, Pablo Abelleira, fa referència a tindre-ho tot en el municipi, “però potser faltava vendre's. Tenim parcs industrials adaptats per a qualsevol inversió. En parlar d'un load, jo diria més aviat un reload, perquè estos polígons industrials es trobaven d'alguna manera en standby per la crisi”. Des de l'Ajuntament assegura que han “rellançat estos polígons i són el lloc ideal i perfecte per a qualsevol inversor”.

 

A més, el delegat d'Activitats, Guillermo Sampedro, afirma que porta “escoltant que Sagunt és el pol d'atraccions tota la meua vida, però al final mai es tradueix en res. El servei que posem en marxa ara consisteix en no esperar al fet que vinguen ací a invertir, perquè ha quedat demostrat que la gent no es mata per vindre a invertir a Parc Sagunt”. Sampedro assegura que tendeixen “l’estora roja a noves inversions i a més volem que vinguen a veure l’estora”. Per part de la seua regidoria, “volem eliminar la llegenda urbana que Sagunt tarda molt temps a aprovar les llicències d'activitats i que no càpia el menor dubte que anem a agilitar al màxim tots els tràmits administratius”.

 

Les funcions a desenvolupar per esta oficina són: l'acompanyament en el procés de selecció i compra del sòl industrial, aplicant noves fórmules de venda de sòl industrial públic; l'elaboració d'una guia de sòl industrial de la comarca del Camp de Morvedre; ajudar en la tramitació de llicències i expedients administratius en les diferents administracions implicades; cercar ajudes per a la implantació d'indústries, contractació, R+D+i, etc. en els diferents àmbits administratius (ajudes europees, nacionals, autonòmiques, etc.); ajudar en els processos de contractació de recursos humans comptant amb la col·laboració dels ADL de la comarca; desenvolupar un pla de màrqueting per a atraure noves empreses amb la seua difusió i comunicació, assistència a fires i trobades sectorials nacionals i internacionals dels sectors considerats objectius, networking, organització de missions comercials inverses, etc.; disposar de programes específics per a facilitar la reimplantació d'empreses que havien deslocalitzat les plantes de fabricació.

 

Esta iniciativa forma part del pla estratègic de reindustrialització, inclòs en l'Estratègia de Reindustrialització del Camp de Morvedre (ERICAM). Este punt es troba dins de la primera línia estratègica que consisteix en un programa d'atracció d'empreses i activitat econòmica en el territori.