L'Ajuntament de Sagunt programa el concert de “Pasdobles Fallers” per al diumenge 31 de gener

El concert que organitza l'ajuntament amb la Federació Junta Fallera de Sagunt i la Banda Simfònica Lira Saguntina tindrà lloc en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a partir de les 19.00 hores
Imagen 1
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Federació Junta Fallera de Sagunt presenten el concert “Pasdobles Fallers” per a diumenge que ve 31 de gener. El concert que serà interpretat per la Banda Simfònica Lira Saguntina tindrà lloc en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a partir de les 19.00 hores i es podran gaudir per primera vegada els temes dedicats a les falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Beatriz Alós i María Villar.

El programa està compost per dos pasdobles encarregats per l'Ajuntament de Sagunt per a les falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Beatriz Alós i María Villar i dirigits per Rafael Doménech. Durant la vetlada també s'interpretaran els temes que va compondre l'any passat Vicente Ortiz Gimeno per a les falleres majors del 2015 María Moliner i Ada Fraj. A més, els assistents podran gaudir de temes folklòrics valencians, i altres temes com “El Faller (Cercavila)” de J. Serrano, “València (Marxa de la bé estimada)” del mestre J. Padilla i per a finalitzar s'interpretarà l’Himne Regional. L'encarregat de dirigir la Banda Simfònica Lira Saguntina és Rafael Doménech Pérez. 

La Societat Musical “Lira Saguntina” va ser fundada el 18 d'octubre de 1908, el seu primer president va ser Baldomero Cantos Escribá. La Banda Lira Saguntina ha obtingut destacats guardons, així com diversos primers premis. Les seues actuacions s'han deixat escoltar en quasi totes les localitats de la Comunitat Valenciana, així com en poblacions de Jaén, Ciudad Real, Pontevedra, Zaragoza, Teruel, Girona, Madrid, Tarragona, Itàlia, Holanda i EUA. Ha realitzat enregistraments per a RNE, RTVE i Canal 9. En l'actualitat la Societat Musical “Lira Saguntina” està presidida per Julián Trujillo, i el director de la banda és Rafael Doménech.