L'Ajuntament de Sagunt programa el segon concert del mini cicle MusAS el pròxim dia 19 en el Centre Cultural Mario Monreal

El concert de música antiga i barroca estarà interpretat pel grup L’Arcàdia dirigit pel saguntí Francesc Gamon i comptarà amb la col·laboració de la soprano Arianna Savall i el tenor Petter O. Johansen
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora delegada del qual és Maribel Sáez, ha programat el segon concert del mini cicle MusAS (Música Antiga Sagunt) para diumenge que ve dia 19 en el Centre Cultural Mario Monreal. El concert de música antiga i barroca, que estarà interpretat pel grup L’Arcàdia i dirigit pel saguntí Francesc Gamon, començarà a partir de les 20 hores. En aquest concert també actuaran la soprano Arianna Savall i el tenor Petter O. Johansen cal recordar que el dissabte 18 tindrà lloc el primer concert d'aquest nou mini cicle amb la interpretació del conjunt Hirundo Maris.

"MusAS" sorgeix com un intent d'aglutinar els programes municipals sobre música antiga i barroca, i dotar-los d'un fil conductor que combine la recuperació del patrimoni musical, la difusió d'aquestes músiques i el suport a grups i intèrprets, amb una especial atenció en aquells que desenvolupen la seua activitat en el nostre entorn més pròxim. Fruit d'açò últim és la col·laboració que s'estableix amb l'Associació Incipit Cultural, base del grup L’Arcàdia.

Units per l'interès en l'estudi i la interpretació de la música anterior a 1800 amb instruments i criteris històrics i actuals, naix en 2013 L’Arcàdia, fundada per Francesc Gamón, Aurora Peña, Fernando Pascual i Pere Joan Carrascosa. Els seus joves integrants desenvolupen habitualment la seua activitat, també, en destacades formacions com l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de València, Cor de la Generalitat Valenciana, Capella de Ministrers, L’Almodí, Amystis, Harmonia del Parnàs, Música Trobada, així com en centres docents com el Conservatori Superior de València i el de Còrdova.

El grup L’Arcàdia ha oferit concerts en les províncies de València, Castelló i Conca, participant en el Cicle de Música Sacra Sagunt in Excelsis (Sagunt, València), en el Cicle de Música Sacra de l'Església de la Companyia de València i en el Festival de Música d’Ares del Maestrat (Castelló). Els seus programes han explorat la música vocal i instrumental de Handel i Vivaldi, destacant la interpretació de Membra Jesu Nostri, de D. Buxtehude. 

El preu de l'entrada és de 7 euros.
 
 
PROGRAMA
 
Zefiro torna
Madrigales de Claudio Monteverdi (1567-1643)
Edición musical: Ut Orpheus Edizioni, 2011
 
 
 
I (ca. 25’)
 
Tempro la cetra (Libro VII, Venezia 1619)
 
Io mi son giovinetta (Libro IV, Venezia 1603)
 
Sfogava con le stelle (Libro IV)
 
A Dio, Florida bella (Libro VI, Venezia 1614)
 
Lamento della ninfa (Libro VIII, Venezia 1638)
          Non avea Febo ancora
          Amor
          Sì tra sdegnosi pianti
 
 
 
II (ca. 35’)
 
Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata «Sestina» (Libro VI)
          Incenerite spoglie
          Ditelo, o fiumi
          Darà la notte il sol lume alla terra
          Ma te raccoglie, o ninfa
          O chiome d’or
          Dunque, amate reliquie
         
Zefiro torna, e’l bel tempo rimena (Libro VI)
 
Bel pastor (Libro IX, Venezia 1651)
 
Ballo Tirsi e Clori (Libro VII)
 
Arianna Savall, soprano y arpa
Petter U. Johansen, tenor
 
L’ARCÀDIA
Francesc Gamón, director
 
Aurora Peña, soprano
Elia Casanova, soprano
Myriam Arnouk, alto
Jorge Juan Morata, tenor
Giorgio Celenza, bajo
 
Fernando Serrano, tiorba
Robert Cases, tiorba
Lixsania Fernández, viola da gamba
Francesc Gamón, clave