L'Ajuntament de Sagunt programa l'exposició “Un passeig per l'Havana” de Pilar Sampedro

La mostra s'inaugurarà el pròxim dia 8 de gener, a partir de les 19 hores, i podrà gaudir-se fins al 31 de gener en la Casa Municipal de Cultura
 
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha programat l'exposició “Un passeig per l'Havana” de Pilar Sampedro. La mostra s'inaugurarà el pròxim dia 8 de gener, a partir de les 19 hores; i podrà gaudir-se fins al dia 31 de gener en la Casa Municipal de Cultura.
 
Tal com apunta Rafael Solaz en el tríptic, l'exposició mostra un univers de fotografies. Un passeig interromput en el temps. Un far que és testimoni i guia les imatges callades, lliures. Es percep el tret de la càmera al són de l'havanera. El joc dels xiquets, els músics de mil cançons, aquells homes de carrer guitarra en mà al costat de vells automòbils, les botigues de fruita amb cançons i ball, els pescadors de records o els llibres atrapats entre els estants de l'antiga plaça d'Armes, se’ns presenten com  figures urbanes contemplades des de la barra del mític celler. Són aromes i sons fotografiats des de l'interior de les vides, des del cor de la vella Havana, atrapats per a l'eternitat de l'emoció.

Rafael Solaz també afirma que: “Així és aquesta exposició de Pilar Sampedro resumida a penes en una setmana. Pareix de mil dies. La pluja ha cessat. Els paraigües de color cridaner es tanquen davant la imaginació desbordada de la nostra admirada fotògrafa. Pressentim ser protagonistes esguitats per les gotes d'eixa ciutat amb ecos de caragols de mar. El mar i els carrers colpegen la nostra emoció i la música ens convida al ball. En el nostre imaginari contemplem la mostra segurs que som nosaltres els que estem allí. Silenci, tanquem els ulls, somiem”.