L’Ajuntament de Sagunt promociona les Falles en la ciutat francesa de Millau

Les exposicions de Antonio Verdugo i Juan Higueras han suscitat un gran interès a la població gal·la
Imagen 1Imagen 2
  
Organitzat pel comité d'agermanament Millau-Sagunt, dins del festival "Bonheurs d'Hiver" de Millau, s'han inaugurat en l'Espai Cultural de l'Ajuntament de Millau les exposicions "Deux Creations Falleres" i "Falles" dels artistes saguntins Antonio Verdugo i Juan Higueras. L'objectiu d'estes exposicions és potenciar l'agermanament i obrir noves vies de relacions interculturals entre els dos pobles. La col·lecció romandrà exposada fins al dissabte 31 de desembre.
 
 

Les exposicions han provocat gran interès a la població gal·la agermanada amb Sagunt. La inauguració ha comptat amb la presència de l'alcalde de Millau, Cristophe Saint Pierre; la regidora de Cultura, Karine Orcel; Antonio Verdugo, Juan Higueras, Jacques Cohen (president del comité d'agermanament) i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, Jose Manuel Tarazona qui ha volgut "agrair a l'Ajuntament de Millau i als seus responsables polítics que este esdeveniment, que va nàixer el passat mes de març, quan la nova delegació de Millau va vindre a Sagunt a conéixer el nostre poble i les Falles, s'haja convertit en una realitat que enforteix els nostres llaços d'amistat mitjançant la cultura popular i més ara que les falles han sigut declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

D'esta forma, Millau s'ha convertit en la primera ciutat europea on es poden contemplar físicament ninots de falla i un reportatge fotogràfic sobre l'evolució i contingut artístic de les Falles. Tarazona ha volgut afegir que “els dos treballs destaquen per la qualitat de les obres presentades i el reconeixement explícit del poble de Millau cap a la capacitat artística d'Antonio Verdugo i Juan Higueras"."Deux Creations Falleres" és una exposició on Antonio Verdugo ha realitzat, transportat i presentat dos ninots a grandària real, des del seu taller a Sagunt. Estes figures representen a dos personatges tradicionals de contes i ha donat lloc a una gran expectació. Caldria destacar també els dos tallers sobre composició i creació del ninot de falla en l'Associació d'Artistes del Molí Vell de Millau en els quals hi ha hagut una gran participació.

D'altra banda, Juan Higueras ha exposat una col·lecció de fotografies que mostren el procés d'elaboració d'una falla, des de l'inici de la seua creació en el taller fins que és consumida pel foc la Nit de la Cremà. L'exposició també inclou imatges que mostren molts elements propis de la identitat fallera cronològicament exposats, com la indumentària fallera, l'exaltació de les Falleres Majors o les cercaviles i l'ofrena entre altres.
 

 

 
 

 

 

 
 
​​