L'Ajuntament de Sagunt proposa Parc Sagunt per a la ubicació de l'empresa d'automoció Tesla Motors

La delegada de Presidència, Teresa García, argumenta que Parc Sagunt està molt pròxim a un port marítim especialitzat en vehicles
Imagen 1
L'Ajuntament de Sagunt proposa Parc Sagunt per a la ubicació de l'empresa d'automoció Tesla Motors, que s'està plantejant obrir una fàbrica a Europa. La delegada de Presidència, Teresa García, argumenta que Parc Sagunt està molt pròxim a un port marítim especialitzat en vehicles. Tesla Motors és una companyia nord-americana que dissenya, fabrica i ven cotxes elèctrics, components per a la propulsió de vehicles elèctrics i sistemes d'emmagatzematge.
 
La delegada de Presidència, Teresa García, ha destacat: “Respecte de la notícia apareguda sobre Tesla Motors és necessari aclarir que Invest Comunitat Valenciana, que és qui gestiona l'atracció d'inversions en el País Valencià a través de la Direcció General d'Internacionalització, ha oferit tot el territori valencià per a la implantació d'aquesta empresa. Cal destacar que s'ha de disposar de molts requisits a l'hora d'optar a un tipus d'inversió d'aquest calibre i que també existeix una competitivitat molt gran a nivell europeu. El fet que Invest Espanya haja tingut en compte l'oferta d’Invest Comunitat Valenciana ens situa dintre dels possibles candidats. Cal destacar en relació a l’oferta d’Invest CV que Parc Sagunt està dins de tota l'oferta i que l’empresa triarà on s’implante dintre d’un pack regional. Aquest tipus d’inversions i projectes són els prioritaris per a la DG d’internacionalització, ja que relacionen energia renovable i sector automobilístic. La Ford és un referent en aquest aspecte i Parc Sagunt disposa de sòl suficient i proveïdors de matèria primera del sector, com per a poder implantar aquest tipus d'activitats. Entenem que el País Valencià ha de competir com a regió, per a atraure aquest tipus d'inversions no es tracta de que Paterna o Sagunt vulguen que vinga l'empresa i hagen de competir, es tracta d’una oferta a nivell de país que hem d’intentar portar a terme, donat que és una oportunitat de primer ordre per a desenvolupar el model d'economia productiva que s'està defensant des del Consell”. 
 
García ha afegit: “Parc Sagunt té una disponibilitat de sòl important per a atraure empreses de calibre internacional com pot ser Tesla Motors. A més, l'existència del port marítim que està especialitzat en el tema de l'automòbil ofereix una sèrie d'avantatges logístics que el fan més atractiu. Així mateix, entenem que, a la nostra ciutat i al País Valencià, existeix capital humà que pot nodrir aquest tipus d'inversions i indústries i que, per tant, la selecció que s'ha fet per part d’Invest Spain té a veure amb la capacitat no solament de Sagunt sinó de tot el País Valencià”.