L'Ajuntament de Sagunt recolza el manifest per a la línia ferroviària mediterrani - cantàbric

La proposta de Compromís, esmenada pel Partit Popular, va ser aprovada per unanimitat en el ple del passat dimarts
Imagen 1
El ple de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar dimarts passat un manifest en suport a la línia ferroviària mediterrani – cantàbrica. S'ha acordat la realització de les necessàries inversions per a engegar aquesta infraestructura d'enorme estratègia i potencialitat; exigir inversions urgents en l'actual línia entre Sagunt i Saragossa, en un estat lamentable amb limitacions d'espai, càrrega i velocitat; i exigir les inversions necessàries per al manteniment i seguretat de les actuals infraestructures ferroviàries i la continuïtat periòdica de les mateixes, amb independència que s'inicie la nova infraestructura. 

Aquesta moció va ser aprovada per la unanimitat de tots els grups, igual que també ho va ser l'esmena presentada pel Partit Popular. En aquesta esmena s'afigen alguns arguments al manifest exposat i s'aproven dos punts: exigir al govern d'Espanya emprendre negociacions amb el govern francés per a la connexió amb la Travessia Central del Pirineus (TCP) i canvis d'horaris als actuals de viatgers i una millora en la política comercial de preus dels mateixos, que permeten un aprofitament real, que atraga a un major nombre de viatgers.

Tant membres de l'equip de govern com de l'oposició de l'Ajuntament de Sagunt van assistir dissabte passat a la manifestació que va tenir lloc a Terol en defensa del corredor de l'eix cantàbric – mediterrani, en la qual també van estar els alcaldes de Terol, Saragossa i Osca. La corporació saguntina va estar present per a exigir al Ministeri de Foment que realitze les inversions pertinents per a modernitzar el tram ferroviari que uneix Sagunt amb Saragossa i van recolzar la modernització d'infraestructura que beneficiaria a les comunitats autònomes de Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, La Rioja, Navarra, País Basc i Cantàbria.