L'Ajuntament de Sagunt renova la senyalització de la Platja del Port de Sagunt

La delegació de Platges ha instal·lat 17 cartells en forma d'animal marí en les diferents entrades, a més de dos cartells informatius sobre la zona de surf i altres dos sobre el cordó dunar en Port de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
 
La delegació de Platges de l'Ajuntament de Sagunt ha renovat la senyalització de la Platja de Port de Sagunt amb la instal·lació de 17 cartells en forma d'animal marí en les diferents entrades, dos cartells informatius sobre la zona de surf i altres dos sobre ecosistemes dunares amb la finalitat d'oferir més informació als banyistes de forma homogènia. A més tots els berenadors instal·lats en les platges hauran de tenir la mateixa estètica pintats amb franges verticals blaves i blanques.

El delegat de Platges, Ximo Catalán, ha destacat que “la renovació de la senyalització s'ha realitzat amb la finalitat d'informar als nostres banyistes de les condicions per a fer surf, els nostres ecosistemes dunars, costaners i platges. Quant als 17 cartells en forma d'animal marí, serveixen per a conèixer la referència exacta de quin és l'entrada per la qual han accedit els banyistes. A més, és una mesura útil per als menors, doncs els és molt senzill recordar, amb aquestes referències a animals aquàtics, on estan situats”. Catalán ha explicat que “des de la delegació de Platges realitzem un esforç constant per a la millora de les nostres platges i dels seus serveis, un clar exemple d'açò, són les acreditacions aconseguides el passat any com una de les millors opcions perquè els turistes nacionals i estrangers gaudisquen de les seues vacances. A més de diferents actuacions en la línia de crear imatge turística de la ciutat”. També ha afegit “que enguany com a novetat tots els berenadors instal·lats en la platja estaran pintats amb franges verticals blaves i blanques per a obtenir la imatge homogènia i turística que les nostres platges es mereixen”. 

Enguany, s'han afegit dos cartells informatius sobre el cordó dunar del Port de Sagunt, concretament, en l'espigó sud de la platja (pantalán), que es correspondria amb el final del cordó dunar, i l'altre a l'inici de la zona de dunes, és a dir, enfront del carrer Hernán Cortés. Aquests cartells se sumen als ja instal·lats en les platges d’Almardà i Corinto i aporten dades, tant en castellà com en valencià, sobre el sitema dunar: què són les dunes, com es formen, per a què serveixen o què podem fer per a conservar-les.
 
 
A més, s'han instal·lat dos cartells per a regular la pràctica del surf, tots dos estan en la platja del Port de Sagunt concretament en l'espigó sud de la platja (pantalán). D'altra banda, com ja va succeir l'any passat, s'han instal·lat cartells d'animals marins en les 17 entrades a la platja del Port de Sagunt, al costat del seu corresponent dibuix homologue pintat en el sòl, en el centre de l'accés, de color blau, per a accentuar l'efecte informatiu dels cartells.

Finalment, totes aquelles instal·lacions que es munten en les platges del Port de Sagunt, hauran de presentar les següents característiques: Les parets laterals hauran d'estar pintades amb franges verticals blaves i blanques, d'ample 30 cm, el sostre haurà d'estar pintat de color blanc i a més, deurà sempre existir, almenys, un frontal obert al públic. En les platges d’Almardà i Corinto les instal·lacions hauran de ser de fusta, concordes amb el mitjà en el qual es troben.