L'Ajuntament de Sagunt rep la futbolista Carolina Marín després d'ascendir a Primera Divisió

L'esportista saguntina ha aconseguit la màxima categoria del futbol femení amb el RCD Espanyol, equip al qual pertany des de fa 3 anys

Després d'aconseguir l'ascens a la Primera Divisió Femenina amb el RCD Espanyol, la futbolista d'origen saguntí Carolina Marín ha sigut homenatjada por l'Ajuntament de Sagunt este matí. L'acte de recepció ha tingut lloc en el saló de plens del Consistori amb la participació de l'alcalde del municipi, Darío Moreno, i el regidor d'Activitat Física, Salut i Deportes, Javier Timón.

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha expressat: «El que procedix en primer lloc, Carolina, es felicitar-te por eixe èxit esportiu, però crec que no solament por eixe assoliment esportiu, sinó també por eixa magnífica trajectòria plena d'èxits esportius i plena també d'una mentalitat de superació». El regidor ha ressaltat també que Carolina Marín és la capitana de l'equip i ha destacat: «Estem especialment orgullosos, perquè este sens dubte, es va mostrant recepció rere recepció, es l'any de l'esport femení a Sagunt».

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha afirmat: «Una de les coses que ens ha quedat clara després de fer molts programes, moltes activitats, moltes anàlisis, es que necessitem dones referents que estiguen ací». L'alcalde ha explicat que perquè hi haja una dona referent «es necessiten moltes coses», però sobretot «una dona que vulga tirar cap avant, donar-ho tot, deixar-se la pell». L'alcalde de Sagunt li ha afirmat a Carolina Marín: «Hui és un reconeixement a tot eixe treball que portes darrere».

La futbolista Carolina Marín ha explicat: «Per a mi la veritat es un orgull que em facen este tipus de recepcions, ací en la meua ciutat, on vaig començar a jugar a futbol». Així mateix, ha afegit: «Quan era una xiqueta no pensava que podia aconseguir estos èxits o este tipus de reconeixements i també ser un poc una referent per a totes eixes xiquetes que venen darrere».

Carolina Marín va començar entrenant amb tan sols sis anys i com no hi havia equips femenins va haver d'entrenar amb xiquets durant el seu pas por totes les categories de futbol-7 i l'etapa bianual d'Infantil en la qual es juga en futbol-11. A partir d'eixe moment va passar a formar part de les categories inferiors del Llevant UD Femení fins als 17 anys, moment en el qual va arribar al primer equip d'este club valencià amb el que va debutar en Primera Divisió. Després de cinc temporades competint amb el Llevant UD Femení, l'esportista saguntina va fitxar pel DUX Logronyo, equip en el qual va estar entrenant dos temporades també en la màxima categoria del futbol femení i amb el que va ser subcampiona de la Copa de la Reina i va disputar la Final Four de la Supercopa d'Espanya.

Després de la seua estada en el DUX Logronyo, Carolina Marín va fitxar pel club esportiu del qual actualment forma part: el RCD Espanyol. La futbolista saguntina va arribar a este equip en les seues hores més baixes, ja que acabava de descendir a Segona Divisió. Després de lluitar durant dos anys por tornar a la màxima categoria del futbol femení, en la seua tercera temporada en l'equip català ha aconseguit ascendir a la Primera Divisió Femenina.