L’Ajuntament de Sagunt rep una subvenció per la seua activitat social en valencià

L’ajuda rebuda és la més alta en la història de l’Ajuntament de Sagunt i una de les més importants dins de la relació de les 194 sol·licituds que s’han presentat a la convocatòria d’enguany

L’Ajuntament de Sagunt, per mitjà del seu Gabinet de Promoció del Valencià regit per José Manuel Tarazona, ha rebut enguany una substanciosa subvenció de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació. L’ajuda és de 14.317,27 €, la més alta en la història de l’Ajuntament de Sagunt i una de les més importants dins de la relació de les 194 sol·licituds que s’han presentat a la convocatòria d’enguany destinada a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors.

 

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme havia dotat esta convocatòria amb un milió d’euros, l’aposta més forta de tota la seua història en ajudes per promoció social del valencià. En els últims anys, la dotació global havia anat descendint fins a arribar als 100.000 euros de la qual s’ha pogut beneficiar l’Ajuntament per l’aposta decidida i transversal en totes les seues polítiques. Així, rep l’ajuda per diversos conceptes, com ara per retolació i senyalització, activitat cultural, campanyes de sensibilització lingüística, personal fix de normalització i ús en les xarxes socials corporatives.

 

L’Ajuntament de Sagunt va iniciar l’any 2004 un procés de consultes i de plantejament d’uns criteris objectius per tal que estes mateixes subvencions, que aleshores gestionava la FVMP i la Conselleria, seguiren uns criteris objectius d’atorgament. Sembla que el temps i la legislació han donat la raó al sentit comú i això ha beneficiat els ajuntaments que més inverteixen en normalització lingüística amb polítiques transversals, independentment del seu color polític.

 

El regidor delegat de Promoció del Valencià, José Manuel Tarazona ha declarat que “estes ajudes són necessàries perquè l'Ajuntament de Sagunt puga contribuir a la promoció del valencià des de la proximitat del consistori, a més a més permetran una millora a l'hora de poder dinamitzar polítiques orientades a l'ús normatiu de la nostra llengua en qualsevol situació i per a dignificar el valencià."​