L'Ajuntament de Sagunt se suma a la concentració del Comité de Treballadors pel 8 de Març

Els actes han tingut lloc en la porta de l'Ajuntament de Sagunt i en la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt


Este matí el Comité de Treballadors de l'Ajuntament de Sagunt ha convocat una concentració pel 8 de Març en la porta de l'Ajuntament i de la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt. La concentració ha reunit a centenars d'assistents, entre els quals polítics i personal administratiu.
 
Durant l'acte, la secretària del Comité, Ángeles María Aleixandre, pertanyent a CCOO, ha llegit un comunicat en el qual ha recordat que les dones pateixen una taxa d'atur molt alta i que quan troben treball és a costa de condicions precàries, a més de salaris inferiors als homes.
 
També ha volgut incidir en el treball domèstic que realitzen les dones, “perquè som responsables quasi en exclusiva de l'atenció a menors i dependents, un treball invisible, no regulat, no remunerat i que no es valora en absolut. Som les més pobres, les més vulnerables malgrat el nostre inqüestionable esforç per a adquirir formació i qualificació”.
 
Un altre punt clau en este dia ha sigut la reivindicació per la violència masclista, que tantes vides es cobra cada any i que, lluny de disminuir, va en augment. “La violència masclista assassina dones davant la indiferència quasi general d'una societat que sembla resignada i uns poders públics incapaços de defensar el dret més bàsic de qualsevol persona: el dret a la vida”, assegura Aleixandre.
 

 
Este acte del 8 de Març es commemora en més de 30 països en els quals s'està impulsant una acció global per visibilitzar les necessitats i aspiracions de les dones. L'Atur Internacional de Dones s'ha dut a terme este matí també i presenta un front unit i potent que està en contra de les polítiques que amenacen el benestar social, que retallen serveis públics, que pretenen excloure a les dones del mercat laboral i arraconar-les en els espais privats.
 
L'Ajuntament de Sagunt ha donat suport esta acció del Comité de Treballadors perquè, en paraules d'Ángeles María Aleixandre, “perquè la igualtat cal defensar-la amb accions i no solament amb declaracions. Perquè la violència masclista no pot ser una presència permanent en la nostra societat. Perquè hui 8 de Març, és la millor data de l'any, perquè tota la societat faça patent el seu compromís amb la igualtat i la seua exigència de mesures coherents i eficaces contra el maltractament masclista”.