L’Ajuntament de Sagunt secunda l’acció #19JAlertaFeminista, proposada per diferents associacions i organitzacions feministes

Amb l’acció #19JAlertaFeminista es pretén instar el Congrés a augmentar l’assignació pressupostària destinada a la igualtat

L’Ajuntament de Sagunt convoca de manera extraordinària esta vesprada el Consell de la Dona, per tal que associacions i col·lectius que l’integren puguen establir les accions que es duran a terme el proper dilluns 19 de juny, dia en el qual s’ha establit una convocatòria per part d’associacions i col·lectius feministes de tot Espanya.

Esta acció ha sigut batejada com #19JAlertaFeminista i cerca complicitat amb grups polítics de diferents ajuntaments per tractar de lluitar contra la violència masclista.

El principal objectiu de l’acció és aconseguir que el Congrés, que ha d’aprovar eixa semana l’última versió dels Pressupostos Generals per a 2017, augmente a 120 milions l’assignació destinada a la igualtat i la lluita contra la violència masclista.

D’esta manera, a les 12 del matí del 19 de juny les convocants i aquelles persones que secunden l’acció acudirán a ajuntaments de tot el país, cercant col·laboració per part dels grups polítics a l’hora de facilitar-los l’entrada. L’Ajuntament de Sagunt dóna suport a esta proposta, per la qual cosa el pròxim dia 19 es facilitarà l’entrada a les convocants.

Eixe matí es dissenyarà un programa d’activitats com pot ser música o lectura de llibres i la moció sobre el suport pressupostari a la lluita contra la violència masclista.

María Giménez, delegada d’Igualtat ha assegurat que, amb la convocatòria extraordinària, el Consell de la Dona “establirà les accions pertinents a realitzar en este dia de reivindicacions, donant suport les associacions i col·lectius feministes que han organitzat este dia de lluita.”​