L'Ajuntament de Sagunt subvencionarà entitats sense ànim de lucre per a promoure accions de benestar animal

La regidora de Sanitat i Consum, María Giménez, ha declarat que amb estes ajudes “es contribueix a donar veu, suport, protecció i afecte als nostres animals més propers”

 
L'Ajuntament de Sagunt va aprovar inicialment en el Ple celebrat ahir, dimarts 28 de febrer, l'ordenança reguladora de bases per a la concessió de subvencions en concurrència competitiva en matèria de benestar animal, protecció d'animals de companyia i domèstics, en actuacions de salubritat pública i amb finalitats de protecció de benestar animal. La proposta va eixir endavant amb els vots a favor dels quatre partits que formen l'Equip de Govern (Compromís, Esquerra Unida, ADN-Morvedre i PSPV-PSOE). Els membres de Ciutadans i d'Iniciativa Porteña es van abstindre. El grup municipal popular no es trobava en el ple a causa de l'expulsió i eixida voluntària dels seus membres.
 
La regidora de Sanitat i Consum, María Giménez, ha declarat que estes subvencions tenen com a objectiu “donar resposta a diferents demandes socials i econòmiques de la ciutadania”. Ha afegit que “la societat avança, així com les sensibilitats i les consciències, i entre totes i tots hem de dotar-nos de reglaments i lleis que s'adapten al sentir majoritari de la ciutadania. En matèria de drets animals la majoria de reglamentacions estan obsoletes i no responen a l'actual societat”. Recorda que a Sagunt “tampoc existien unes ordenances municipals que arreplegaren estes bases per a fomentar el benestar animal, i han sigut creades des del no res per a tal fi, per tant, ja era hora que estes ajudes contribuïren a donar veu, suport, protecció i afecte als nostres animals més propers”.
 
Esta aprovació, passat el període d'exposició pública, serà aprovada definitivament i posteriorment es procedirà a la resolució definitiva per a la presentació de projectes subvencionables. Estos projectes seran aquells que tendisquen a afavorir les finalitats de salubritat pública en relació amb el benestar animal i que promoguen en la societat els valors de protecció i cura dels animals de companyia i domèstics, a més del foment a través de les respectives campanyes de difusió. Aquells projectes els objectius dels quals estiguen coberts pel propi Ajuntament, així com projectes d'alimentació d'animals en via pública, no seran subvencionats.