L'Ajuntament de Sagunt trau a licitació 20 parades de venda vacants dels mercats municipals

El procediment de presentació d'ofertes s'estendrà des del dia 29 de setembre fins al 13 d'octubre
Imagen 1
L'Ajuntament de Sagunt ha tret a licitació vint parades de venda vacants dels mercats de Sagunt i Port de Sagunt, deu en cadascun d'ells, per mitjà de concessió administrativa demanial. El procediment de presentació d'ofertes s'estendrà des del dia 29 de setembre fins al 13 d'octubre. 

Cal destacar que qualsevol emprenedor que vulga optar a la concessió d'alguna d'aquestes parades pot assessorar-se a través de l'Agència AFIC de l'Ajuntament de Sagunt, sobre aspectes com a obligacions legals, informació general sobre creació d'empreses, etc.

El regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Moreno, ha destacat: “Considerem fonamentals aquest tipus d'actuacions, emmarcades dins de les activitats de promoció del comerç local que duu a terme l'Ajuntament de Sagunt, ja que permeten la revitalització dels mercats i ofereixen un major nombre de serveis als ciutadans. D'altra banda, són una oportunitat de negoci per a aquelles persones interessades”. Moreno també ha assenyalat que “la licitació de les parades de venda vacants dels mercats municipals es realitzarà a partir d'ara cada tres mesos per a poder dinamitzar l'adjudicació”. 

La finalitat d'aquesta nova licitació dels espais públics que es troben sense activitat comercial és continuar amb les activitats de revitalització dels mercats municipals. D'aquesta forma, es dinamitzen els mercats i es millora la seua imatge, en evitar espais buits i, d'aquesta manera, es converteixen en moderns mercats detallistes de proximitat. A més, es dóna una oportunitat de negoci a la ciutadania en general.

Per tot açò, el consistori ha dissenyat una campanya publicitària que consisteix a donar a conèixer l'existència de les parades de venda en els mitjans, així com en la col·locació de cartells i el repartiment de fullets informatius en els llocs públics. A més, en cadascun dels mercats municipals hi haurà personal encarregat d'assessorar i informar al ciutadà interessat. 


Així mateix, en la web municipal www.sagunt.es i en la web del portal del comerciant de l'Ajuntament de Sagunt es pot consultar el plec de clàusules administratives per a accedir a la licitació amb informació sobre requisits, tramitacions i procediments. En els plecs també s'assenyala el tipus de productes que es poden vendre en les parades, com per exemple: fruites i verdures, peixos i congelats, alimentació seca, productes làctics, productes d’herbolari i dietètica, llegums, pastes cuites, productes ecològics, productes de comerç just, ferreteria, componiment de roba, menjades per a portar, etc.
 
Segons recorden des del departament de Comerç i Mercats, el criteri d'adjudicació serà a “l'oferta econòmica més avantatjosa supeditada a l'abast del mix comercial idoni establit per a cada mercat”.