L'Ajuntament demana a la Generalitat que estudie desenvolupar figures de gestió d'ús del territori forestal entre les serres Calderona i Espadà

El Ple insta les conselleries perquè estudien l'ampliació de l'extensió de les zones catalogades com a forestals estratègiques


El Ple ha aprovat instar la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i la d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a l'estudi del desenvolupament de les figures de gestió d'usos i aprofitament del territori estratègic forestal existent entre les serres Calderona i Espadà, així com les masses d'aigua de la Marjal d'Almenara, Zona Baixa del Palància i Devesa de Soneja.

També es va aprovar instar els mateixos organismes a l'estudi de l'ampliació de l'extensió de les zones catalogades com a forestals estratègiques cap als espais que fomenten la connexió ambiental entre parcs naturals, zones humides i zones de valor ambiental associades a espais urbans.

Així mateix, el Ple va demanar estudiar el desenvolupament administratiu de la figura de protecció ambiental que escaiga, com per exemple la de Paratge Natural Mancomunat o figura equivalent per facilitar la gestió unitària i àgil de les zones amb similars característiques.

La moció de Compromís, EUPV, ADN Morvedre i PSPV-PSOE va ser presentada per la regidora de Compromís Teresa García i aprovada pels partits de l'Equip de Govern amb el vot positiu de Ciudadanos i l'abstenció del Partit Popular i Iniciativa Porteña.

Els espais forestals de la part baixa de la Serra d’Espadà suposen un espai natural d'elevat valor ambiental. Estan situats sobre les muntanyes que recarreguen l'aqüífer en la part baixa del riu Palància i també de la Font de Quart i la Marjal d'Almenara. En algunes d’estes muntanyes se situen també altres valors d'importància patrimonial com jaciments arqueològics i construccions etnogràfiques.