L’Ajuntament i el Consell de la Infància de Sagunt participen en les II Jornades Tècniques Ciutats Amigues de la Infància

Els representants que van assistir a les jornades van explicar l’experiència de Sagunt com a Ciutat Amiga de la Infància a la resta de municipis candidats del programa d’Unicef


El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, junt als tècnics del departament i diversos xiquets del Consell de la Infància de Sagunt, han participat este cap de setmana en les II Jornades Tècniques Ciutats Amigues de la Infància, celebrades en el centre sociocultural La Fàbrica de Mislata. Estes jornades han servit perquè regidors i tècnics de diferents municipis de la Comunitat Valenciana puguen orientar-se de cara a la convocatòria que UNICEF llançarà l'any que ve per a acollir-se al programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), del que Sagunt és membre des de 2016.

En la inauguració d'estes jornades van participar les sis ciutats que, en l'actualitat, compten amb el segell CAI que atorga UNICEF als municipis que destaquen per les seues polítiques dirigides a la infància i l'adolescència, com són Mislata, Quart de Poblet, Torrent, Alzira, Morella i Sagunt, i van assistir representants de les 32 ciutats que estan actualment en procés d'obtindre este reconeixement en la convocatòria de l'any que ve. Durant el primer dia de les jornades, estos sis municipis van compartir la seua experiència i van explicar als municipis aspirants les seues polítiques d'infància i el funcionament dels seus consells de participació als tècnics i regidors d'estes 32 municipis aspirants.Segons explica Sampedro, “engegar este programa és, principalment, una qüestió de voluntat de donar veu als xiquets i xiquetes, de tractar-los com a ciutadans i ciutadanes de ple dret. Escoltar a la nostra població infantil per a donar-li el lloc que es mereix en la participació municipal, prenent nota de les seues propostes i necessitats i complint amb les seues exigències. A Sagunt ja ho estem fent, i anime els municipis que aspiren a ser Ciutats Amigues de la Infància al fet que donen participació a la infància i a la gent jove, i tinguen xiquets i xiquetes empoderats que decidisquen i marquen les polítiques de l'ajuntament”.

Per la seua banda, Jorge Cardona, el president d'Unicef a la Comunitat Valenciana, organisme impulsor de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, ha explicat que la seua comesa és "fer que les administracions garantisquen els drets del xiquet i promoguen polítiques d'infància i consells que permeten la participació dels joves". A més, s'ha mostrat convençut que estes jornades tècniques ajudaran molt a les ciutats que estan en procés d'obtenció del segell a poder aconseguir-lo.

Durant la resta de les jornades, els tècnics de Joventut de Sagunt, igual que de la resta de municipis CAI, van explicar de primera mà la seua experiència i les millors estratègies per a afavorir la participació infantil. També es van donar a conéixer altres models com el del municipi balear de Santa Eulària d'es Rius, a Eivissa, que va explicar la seua experiència com CAI amb menció d'Excel·lència, així com la intervenció de Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat, que va explicar com s'està elaborant la nova Llei Valenciana d'Infància i Adolescència.