L’alcalde afirma que L’Equip de Govern revocarà l’aprovació del pressupost si n’hi ha compromís de no bloquejar-lo en el ple

Quico Fernández argumenta que estan oberts a negociar modificacions si algun grup de l’Oposició compromet la seua abstenció en el ple este mes de gener

 L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha fet una crida a la responsabilitat dels grups polítics de l’Oposició i ha expressat la voluntat de l’Equip de Govern que presideix, format per Compromís, Esquerra Unida i ADN Morvedre, de revocar l’acord de la Junta de Govern pel que s’aprovà inicialment el pressupost de 2016 de l’Ajuntament de Sagunt, si n’hi ha compromís d’algun dels partits de l’Oposició de no bloquejar el pressupost i facilitar amb la seua abstenció la aprovació del mateix si es torna a presentar al ple durant el mes de gener.
 
Fernandez ha declarat que: “Respecte de l’anunci per part dels grups de l’Oposició, una Oposició que curiosament està molt unida, a pesar de tindre diferències ideològiques en principi, pot ser no tinguen tantes, jo apel·le a la seua responsabilitat com alcalde. Crec que el que estan fent no es un bon servei als ciutadans, al poble, crec que estan actuant d’una manera absolutament sectària i en clau partidista perquè tots ells saben que el problema del pressupost no es pot allargar més, és una qüestió de supervivència. Des del nostre punt de vista egoista com a govern podríem prorrogar els pressupostos del 2009, i seria una manera d’actuar irresponsable, però podríem funcionar amb dificultats com a passat fins ara, però pensem perquè ens ho diuen altres institucions, perquè ens ho diu l’interventor, que és insostenible. Aleshores jo crec que és molt important que els ciutadans comprenguen que en cap moment el nostre equip de govern ha demanat ni al PP, ni a Iniciativa Porteña, ni a Ciudadanos ni al Partit Socialista que voten a favor dels pressupostos. Nosaltres hem demanat que no bloquegen els pressupostos, que això era votar sí, votar no i abstindre’s, qualsevol d’eixes postures valia, l’única que no valia era la postura de bloquejar per bloquejar deixant el tema damunt de la taula. Per això davant d’eixa actuació de bloqueig nosaltres plantejarem una solució excepcional que comptava amb l’informe positiu de la Intervenció.

Dit això, nosaltres continuem oberts a una solució que puga resoldre el tema d’una manera més clara i en eixe sentit esperem que com a mínim un grup de l’oposició assumisca la responsabilitat, assumisca la seua obligació de fer política a favor dels ciutadans i òbriga la possibilitat de resoldre esta qüestió durant el mes de gener d’una manera que no admeta cap tipus de polèmica, ni cap tipus d’especulació de caràcter legal. Està en les seues mans, les portes del meu despatx i de tots els regidors estan obertes i per a tot aquell que vinga amb ganes de resoldre esta qüestió. Ara ja no poden adduir problemes de temps, ja tenen els pressupostos setmanes en les seues mans, tenen clar el que ens agrada i el que no, i nosaltres estem oberts a què s'hi introduïsquen les modificacions que consideren convenients, sempre que no afecten el funcionament normal del pressupost i per tant ho resoldrien revocant l’acord de la Junta de Govern i aprovant-los de nou pel ple. Només cal que un dels grups assumisca la seua responsabilitat i el seu servei a la ciutadania i s’abstinga en una votació en el ple dels pressupostos perquè puguen eixir, perquè la diferencia com tot el món sap entre el govern i l’oposició és d’un sol vot. I aprofite per a recordar que nosaltres ja li hem oferit al partit socialista la seua participació amb unes condicions que tot el món sap i que per nosaltres són molt importants i també per al conjunt de la societat. Nosaltres intentem mantenir uns principis molts sòlids d’ètica política però al mateix temps també estem disposats a tirar endavant amb uns pressupostos que no és que siguen necessaris per al govern és que són necessaris per a la gent, i ací el que importa són les persones i no els interessos partidistes i polítics.

Si un grup es compromet a no bloquejar el pressupost, nosaltres revocaríem, o siga acceptem la bona fe i la paraula de qualssevol dels grups que vulga. Valdria l’abstenció perquè ha d’haver-hi més vots que sí que que no, i això no comprometria políticament a eixe grup perquè tot el món comprendria perfectament que no comparteix el pressupost o la forma de governar, però que no es vol bloquejar els pressupostos”.