L'alcalde convoca una Junta de Seguretat per a coordinar les actuacions davant els robatoris en els camps i els casos de violència de gènere

A la reunió van assistir responsables de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local, Guàrdia Rural i una representació de la subdelegació del Govern responsable de temes de violència de gènere

 
L'alcalde, Quico Fernández, va convocar ahir una junta de seguretat per a analitzar l'evolució dels actes delictius de la ciutat. Concretament davant l'augment de robatoris en els camps i per a parlar dels casos de violència de gènere. A la reunió va assistir un responsable de la Policia Nacional, varis de la Guàrdia Civil, de la Policia Local, de la Guàrdia Rural i una representació de la subdelegació del Govern, en concret, la responsable de les polítiques relacionades amb la violència de gènere.
 
Durant la Junta de Seguretat l'alcalde va escoltar els diferents informes que van aportar els responsables dins dels seus àmbits de competències en aquests primers mesos de 2016 i fa una valoració positiva: “Quant a l'evolució dels delictes, en general hi ha hagut un descens, podem destacar, per exemple un descens en robatoris amb violència en habitatges”.

No obstant açò, tal com explica Quico Fernández, el motiu que va motivar aquesta junta ha sigut l'augment de robatoris en el camp: “L'augment dels preus està provocant que existisquen cada vegada més robatoris de taronges en els camps. A açò se suma també el robatori de coure. Est és un àmbit en el qual entren directament la Guàrdia Civil i la Guàrdia Rural. Tots sabem que perquè hagen robatoris en el camp ha d'haver-hi comercialització d'aqueixos robatoris i hem comprovat que els delinqüents s'estan especialitzant més ja que estan alterant documents que acrediten la suposada compra de les taronges robades i per tant els esforços per part dels cossos de seguretat han d'augmentar”. Per a posar solució a aquest problema, Fernández explica que: “Hem demanat que les forces de seguretat, precisament la Guàrdia Civil i la rural, se centren a evitar aquest tipus de robatoris. Per part de l'ajuntament hem fet l'esforç d'augmentar els serveis de la Guàrdia Rural que no treballava des de feia anys a la nit i ara sí ho fa amb un torn de nit i espere que amb la col·laboració de tots puguem contribuir a disminuir aquest tipus de robatoris”. 
 
 


Durant la reunió també es va abordar el greu problema de la violència de gènere, davant aquest tema, l'alcalde  exposa: “Sagunt és una ciutat amb diversos casos de violència de gènere, remarcables, que estan perfectament controlats perquè les víctimes estan en mans de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, però s'ha d'aprofundir molt més en la coordinació amb el consistori, per açò, en el pròxim mes de juny celebrarem una altra Junta de Seguretat Local per a tractar d'una manera més profunda aquesta qüestió i per a signar un acord que siga un bon instrument perquè la coordinació policial amb els departaments implicats de l'ajuntament ens done uns millors resultats”.
 
Quico Fernández ha conclòs que considera que “aquesta junta ha sigut molt profitosa per a actualitzar algunes de les tasques que té pendents l'ajuntament i anem a celebrar una altra pràcticament en un mes per a fer una valoració i així, d'una banda, preparar-nos de cara al pròxim any, i d'altra banda per a concretar el tema de la delinqüència en matèria de violència de gènere”.