L'Alcalde de Sagunt advoca per la necessitat de crear la Mancomunitat del Camp de Morvedre

En sengles reunions mantingudes hui per a iniciar el Pla de Competitivitat Turística del Camp de Morvedre i amb el Consorci per a la gestió del metre cúbic s'ha tractat l'assumpte de crear una institució reclamada des de fa 25 anys

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha defensat junt els representants dels ajuntaments de la comarca la creació de la Mancomunitat del Camp de Morvedre “per a poder gestionar l'aigua i possibilitar la gestió d'altres serveis com són el turisme, l'ocupació i altres que en un futur puguen sorgir” i així “saldar un deute històric reclamat des de fa 25 anys”. Fernández ha insistit sobre este assumpte ja que fins al moment “s'estan gestionant serveis des de l'ajuntament de Sagunt per no haver-hi una institució que represente a tots els municipis de la comarca”.

En la reunió mantinguda relacionada amb el projecte de conveni amb el Patronat de Turisme de la Diputació i amb l'Agència Valenciana de Turisme, ha suposat la inversió d'un milió d'euros en tres anys per a establir productes turístics a nivell comarcal. Fernández ha explicat que “ha arribat el moment de tenir projectes de caràcter turístic que posen en valor la nostra comarca i que retroalimenten de recursos a tots els municipis”. Com ja s'ha fet en altres comarques “és hora de fer-ho en el Camp de Morvedre i ho anem a fer durant aquesta legislatura” ha afegit.

És una gran oportunitat i hem d'establir un protocol per a formar una sèrie de projectes i valorar-los i així poder signar al més prompte possible el conveni per a executar-ho en 2017”, ha insistit Fernández, que a més ha recalcat que l'ajuntament de Sagunt “ja ha fet una reserva de 70.000 euros en el pressupost de 2017” per al projecte.

Per a la delegada de Turisme, María Giménez, “amb este pla pretenem entre totes i tots fer comarca, desenvolupant un protocol comú o acord d'intencions fins al 2019” i “per a açò, es treballarà de forma coordinada amb tots els municipis, per a establir línies que potencien rutes, monuments i elements definitoris de cada localitat”.

Durant la reunió mantinguda amb el consorci per a la gestió del metre cúbic també s'ha posat de manifest, entre altres coses, la necessitat de transformar el consorci en una mancomunitat ja que, en paraules de l'alcalde, “no té sentit que dins del consorci hi haja una representació de la Generalitat o de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”. En aquest sentit, Fernández ha afegit que “la figura de la Mancomunitat de serveis és molt més adequada” i així “resoldrem un deute pendent de tots els partits polítics i els municipis de la comarca”.