L'alcalde de Sagunt afirma que el govern estatal ha retardat el corredor mediterrani fins a límits difícilment admissibles en un estat de dret

Quico Fernández ho considera una infraestructura absolutament vital per a l'economia valenciana i l'espanyola


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha participat en el congrés organitzat per Campus Habitat5U que integra a les cinc universitats públiques valencianes i que va tenir lloc en la Universitat Politècnica de València els dies 28 i 29 de novembre sobre el Corredor Mediterrani. Entre diverses temàtiques s'han abordat la mobilitat de les persones en el corredor mediterrani, el transport terrestre i sectors productius, el desenvolupament logístic i intermodalitat i el marc institucional.

Fernández considera que:
“El corredor mediterrani és una de les reivindicacions més importants de la societat valenciana en la qual estan participant no sols totes les universitats valencianes sinó a més a més tots els sectors perquè és una infraestructura absolutament vital i que de manera incomprensible el govern de l’Estat ha marginat, ha retardat fins a uns límits que són difícilment admissibles en un estat de dret”.
 
L'alcalde recorda que el corredor mediterrani va ser considerat una infraestructura necessària per la Unió Europea que complia tots els requisits per a ser mereixedora de subvencions a nivell europeu perquè és un tipus de via de caràcter supranacional a nivell de regions europees, en este cas la eurorregió mediterrània. Només prejudicis o factors de tipus ideològic, d’eixa Espanya radial que encara defensen, han impedit que siga una realitat. Estem parlant de la unió ferroviària entre la segona i la tercera ciutat de l’Estat Espanyol. I hem de tindre en compte que no sols estan arruïnant l’economia valenciana, que la estan arruïnant, encara que nosaltres estem intentant eixir pels nostres propis mitjans sense cap ajuda d’esta crisi, estem recuperant-se ja en exportació, sinó que a més a més esta infraestructura és imprescindible per al conjunt de l’Estat Espanyol perquè la part més dinàmica econòmicament del mateix, on se genera el percentatge més important del producte interior brut és precisament esta eurorregió mediterrània, que va des de la frontera amb França fins a Andalucia oriental”.
 
Per finalitzar l’alcalde de Sagunt ha afegit: “En este cas, s’està demostrant, i així ho va fer magníficament el professor Josep Vicent Boira, que també és el secretari autonòmic d’Infraestructures, que és tornar a reivindicacions del passat. En ple segle XXI estem reivindicant el que ja era una obvietat fa tan de temps i per tant esperem que d’una volta per totes es prenga bona nota perquè nosaltres no anem a parar ni un moment, tots els valencians i valencianes, empresaris, sindicats, universitats... de reclamar esta infraestructura i per això este congrés ha comptat amb la participació d’especialistes que d’alguna manera volen accentuar i posar una altra volta l’atenció, i no se cansarem mai, sobre la necessitat d’un corredor que demana Europa i que el govern d’Espanya ens denega per a perjudicar-nos”.