L'alcalde de Sagunt anuncia la construcció d'una nova depuradora per part de la Generalitat

La inversió serà de 18 milions d'euros i està previst que entre en funcionament en 2018
Imagen 1

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, anuncia la construcció d'una nova depuradora per part de la Generalitat Valenciana amb una inversió d’aproximadament 18 milions d'euros.

Fernàndez s'ha reunit amb representants de l’Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), que depén de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambien, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per a parlar sobre la necessitat d'adequar la depuradora d'aigües residuals situada en la IV Planta. Finalment la solució ha sigut la construcció d'una nova depuradora que està previst que entre en servei en 2018.

L'alcalde ha declarat que la depuradora actual “s'ha quedat obsoleta pel tamany i pel sistema de tractament de l'aigua” i també ha volgut recordar les queixes que es produeixen moltes vegades per problemes d'olors, a causa de la proximitat de la depuradora amb el nucli del Port de Sagunt”. Per açò, Fernàndez es mostra satisfet i qualifica de “bona notícia” la decisió adoptada, ja que considera que “amb esta inversió es millorarà considerablement un dels problemes que ara mateix tenim”.

La nova depuradora, segons ha assegurat Fernàndez, “no solament comptarà amb la capacitat necessària, sinó també amb un sistema de tractament que permetrà que l'aigua puga ser reutilitzada per al regadiu, que és una reclamació dels agricultors”.

Pel que fa a l'emplaçament, encara s'està decidint quin podria ser el millor, però probablement siga prop de la dessaladora, assenyala l'alcalde.