L'alcalde de Sagunt assisteix a la clausura del 50 aniversari de l'IES Eduardo Merello

A més de l'acte de clausura de l'aniversari, va tenir lloc la clausura de l'exposició fotogràfica a la qual va assistir el Conseller d'Educació, Vicent Marzà
Imagen 1Imagen 2
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va assistir divendres passat a la clausura del 50 aniversari de l'IES Eduardo Merello, que es va celebrar en el Centre Cívic del Port de Sagunt i que va comptar, a més, amb la presència del regidor de Cultura i Educació, Jose Manuel Tarazona; l'actual director de l'IES Eduardo Merello, Vicente Tomás; tres exdirectors del centre i un antic alumne, els qui van recordar les diferents etapes viscudes en el centre.
 
Per la seua banda, Quico Fernández va voler expressar la seua enhorabona al centre pels seus 50 anys de trajectòria, així com destacar la importància de la formació professional com “un element fonamental per a l'educació i sobretot per a la identitat de la ciutat i del nucli del Port de Sagunt en concret, ja que és tota una tradició obrera que no podria entendre's sense analitzar el que ha significat l'escola d'Aprenents des de la seua fundació fins a l'actualitat”.
 
“Quan parlem amb empresaris sobre quins són els avantatges que ofereix la nostra ciutat sempre es parla de la situació estratègica de les comunicacions, de les oportunitats, però hi ha una qüestió que és molt important i decisiva que és el factor humà, és a dir, els recursos humans dels quals disposem, depenen en gran manera de la formació, i ací sí que hi ha clarament una identitat a Sagunt i Port de Sagunt del que ha significat Aprenents, és a dir, grans professionals i oficials sota un model d’ensenyança que ara s'està plantejant com a opció de futur i que nosaltres volem que continue funcionant, que és la formació dual i la perfecta simbiosi entre educació i empresa”, va explicar Quico Fernández.
 

 
D'altra banda, l'alcalde va voler destacar la necessitat d'adequar les instal·lacions del centre que, actualment, compta amb una sèrie de deficiències que són necessàries resoldre. A més, Fernández va expressar el compromís de l'Ajuntament de Sagunt de continuar treballant i contribuint en la millora de les oportunitats laborals i en el futur dels ciutadans.
 
CLAUSURA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
 
A continuació de l'acte, va tenir lloc la clausura de l'exposició fotogràfica “Un moment…recordem!” a la qual, a més de l'alcalde de Sagunt, alguns membres de la corporació municipal i el director de l'IES Eduardo Merello, va assistir el Conseller d'Educació, Vicent Marzà. La col·lecció, que estava exposada en la Sala d'Exposicions del Centre Cívic, arreplega més de 80 imatges, a més d'objectes relacionats amb l'aprenentatge en el centre, que relaten la seua història i evolució en l'últim mig segle.
 
En este sentit, el director de l'IES Eduardo Merello, Vicente Tomás, va explicar que “es tracta d'una exposició que posa en valor la transcendència que ha tingut per a Sagunt este centre educatiu, ja que nosaltres ens sentim protagonistes d'una aventura industrial que ha transcendit amb el pas del temps, perquè vam donar forma i vida a una nova societat. Continuem treballant cada dia amb més il·lusió perquè sabem que som hereus d'una tradició, comptem amb la confiança de les institucions i el teixit industrial de la zona”.
 


Vicente Tomás també va voler recalcar la necessitat d'un centre integral de Formació Professional, ja que, actualment “el nostre centre es troba amb moltes deficiències. Necessitem una rehabilitació integral per a poder realitzar la docència amb un mínim de dignitat, ens falta seguretat en els tallers plens de riscos avaluats per la pròpia Administració i hem habilitats espais impropis com a aules”.
 
En la mateixa línia, Fernández va dir que “una ciutat com la nostra necessita d'un centre de formació professional si vol tenir uns recursos humans que servisquen perquè les nostres empreses siguen tan competitives com el són i com ho demostra el fet que, malgrat les crisis, vam seguir comptant amb excel·lents professionals que fan que al marge de les situacions i connexions i altres factors que determinen la ubicació de les empreses, tinguen molt present que esta és una ciutat on invertir, que és una ciutat que val la pena”.
 
Finalment, el Conseller d'Educació Vicent Marzà va voler destacar la labor que s'està fent des de la Generalitat per a millorar la situació de Sagunt: “Sabem que és necessari un centre de formació integral i ho sabem, ho tenim en projecció i per tant arribarà, igual que ho faran a poc a poc les millores en totes les escoles i instituts que durant massa anys han deixat deixats de costat; estan canviant les bases i estem treballant perquè puga ser possible i que Sagunt puga ser una de les peces fonamentals d'este renaixement del nostre país, no solament a nivell econòmic i social, sinó també a nivell personal. Hem vingut per a millorar la situació, i estenem la mà per a poder fer-ho junts”.